Baciu dă cărțile pe față: ADEVĂR CRUNT pentru români. Vâlcu: Subiect DUREROS
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Adevăr greu pentru români, recunoscut de Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. 

Jurnalistul Val Vâlcu a remarcat, în emisiunea de miercuri, că Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a deschis ”un subiect dureros: potențialul Românei pentru studii clinice este...”. ”Neexploatat” a continuat Baciu. ”Reglementarea și mecanismele birocratice sunt ostile” a afirmat Val Vâlcu. 

Andrei Baciu a explicat că ”pe multe arii patologice, există o diferență considerabilă, poate și de ani, în ceea ce privește accesul la terapii inovatoare. Mai ales pentru patologii severe există o diferență de accesibilitate.” 

(w670) 

Secretarul de stat a recunoscut, luând exemplul cancerului, că dacă s-ar descoperi o nouă moleculă, care a primit toate avizele necesare pentru a trata pacienți, aceasta, de obicei, apare în țări unde devine un pas suplimentar, în care sistemele sunt avansate. ”De multe ori, sunt zone în care nouă ne lipsesc două trei trepte sub această nouă terapie care apare. E foarte dificil să ai această schemă de tratament de la câteva trepte mai jos” a explicat Andrei Baciu.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel