Bacalaureatul în Capitală, doar la liceele de top. 1.200 de clase, desființate
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
admitere
admitere

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti începe reformarea învățământului la nivelul Capitalei. Bacalaureatul  va fi susţinut doar în liceele de top, pentru ca suspiciunile de fraudă să dispară. La nivelul țării, circa 1200 de clase vor fi desființate.

Cutremur în Educație. Numărul mai mic de elevi înscrişi în clasa a noua aduce mai aproape de desfiinţare liceele din coada clasamentului, dar și clase la care elevii nu au fost interesați să se înscrie.

În urma repartizării computerizate din prima sesiune au rămas neocupate un număr de 38.000 de locuri la nivelul țării. Joi, începe a doua etapă a repartizării computerizate, iar în urma previziunilor Ministerului Educației este posibil ca un număr de 37.000 de locuri să rămână neocupate, ceea ce reprezintă circa 20 la sută dintre locurile scoase la concurs în licee.

Acest fenomen va duce și la restructurarea numărului cadrelor didactice, primii afectați fiind suplinitorii, dar și titularii care nu vor mai putea avea norme întregi. În aceste condiții vor dispărea clase sau licee întregi, potrivit estimărilor fiind în pericol 1233 de clase  la nivelul țării.

În Capitală, între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă

 Între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă, prin neocuparea locurilor, iar până la 150 de norme vor fi reduse, profesorii care ar putea fi afectaţi de diminuarea numărului de clase fiind de la disciplinele tehnologice, a declarat, joi,  Constantin Trăistaru, inspectorul general şcolar al Capitalei.

 "Aşteptăm rezultatele la a doua repartizare computerizată în liceu, dar după o primă analiză pe care am făcut-o, am constatat că din toamnă ar putea dispărea între 75 şi 115 clase din învăţământul tehnologic, aceasta implicând reducerea până la 150 a normelor pe discipline tehnologice", a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel