BACALAUREAT 2019. SUBIECTE BAC ROMANA. Eminescu, Creangă, Caragiale, printre preferații absolvenților
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Absolvenții clasei a XII-a care susțin, luni, 1 iulie, prima probă la Bacalaureat spun că au emoții, însă mai copleșiți sunt părinții lor. Autorii lor preferați sunt Eminescu, Creangă, Bacovia sau Caragiale.

BACALAUREAT EDU.RO 2019, 1 iulie 2019. M.S, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Capitală a precizat, pentru Mediafax, că a început să învețe pentru examenul maturității în urmă cu trei săptămâni. "Am apucat să învăț cam jumătate spre trei sferturi din opere. Sunt destul de pozitivă legat de acest Bac", spune absolventa. A mai spus că și-ar dori ca la subiectul III (eseul) de la Limba și literatura română să fie una din operele lui I.L. Caragiale sau Ioan Slavici.

BACALAUREAT EDU.RO 2019, 1 iulie 2019. A.L. este de asemenea elevă în clasa a XII a la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Capitală. Tânăra a spus că acest examen i-a amplificat emoțiile în această dimineață, însă că este optimistă în ceea ce privește deznodământul. Eleva a spus că pentru examenul de Limba și literatura română nu a făcut meditații în prealabil: "Doar la Matematică și Fizică, dar mai rar, cât să mai pun câteva întrebări. Restul e munca mea proprie". Absolventa a declarat că printre operele ei preferate, pe care și le dorește la partea a III-a a examenului scris de la Limba și literatura română. se numără „Plumb" (de George Bacovia), Harap Alb (Ion Creangă) și Iona (de Marin Sorescu).

BACALAUREAT EDU.RO 2019, 1 iulie 2019. Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, au început luni, 1 iulie, cu testul de Limba şi literatura română.

BACALAUREAT EDU.RO 2019, 1 iulie 2019. Peste 136.000 de candidaţi, 116.316 din promoţia curentă şi 19.771 din promoţiile anterioare, s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel