Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme, profil UMAN
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie, au început luni cu testul de Limba şi literatura română - proba scrisă, potrivit calendarului aprobat de MEN. DC News va publica  baemele primei probe ale examenului de Bacalaureat după orele 15,00.

Vezi AICI baremele de la Limba română

Vezi AICI subiectele de la Limba română

UPDATE: Absolvenţii  au primit o poezie de Ion Voinea, având de răspuns la nouă întrebări referitoare la elemente ale textului.

La al doilea subiect, candidaţii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte  în care să prezinte relaţia dintre două personaje dintr-un roman de Marin Preda, dar şi de redactat un text argumentativ despre utilitatea activităţilor extraşcolare în educaţia cinematografică.

La Limba română, elevii au avut de abordat Varianta nr. 1.

Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme. Marţi, 27 iunie, se va desfăşura probă la Limba şi literatura maternă - E) b), iar miercuri, 28 iunie, va avea loc proba obligatorie a profilului - E) c). Ultima probă scrisă din această sesiune, probă la alegere a profilului şi specializării - E) d), este programată vineri, 30 iunie.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 439 de centre de examen, s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme. Totodată, la proba E) b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 6.300 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 16,00). În aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16,00-20,00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 10 iulie.

Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate 'nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.' Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

[citeste si]

Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme. Prezent la videoconferinţa cu membrii comisiilor judeţene, preşedinţii centrelor de examen şi cei ai centrelor zonale de evaluare, organizată duminică, la sediul MEN, ministrul Pavel Năstase a solicitat asigurarea condiţiilor optime în raport cu prognozele meteorologice pentru fiecare zi în parte.

Bacalaureat 2017. Limba română, subiecte și bareme. 'În acest sens, în sălile de examen trebuie asigurată o climatizare corespunzătoare, în funcţie de posibilităţile şi dotările spaţiilor respective, dar şi apă potabilă atât pentru profesorii din comisii, cât şi pentru candidaţi. De asemenea, la nivelul tuturor centrelor de examen trebuie să existe asistenţă medicală permanentă', mai susţine aceeaşi sursă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel