Bacalaureat 2012: 120 de elevi au fost eliminați, luni, din examen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bacalaureat
bacalaureat

Potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), 120 de elevi au fost eliminați, luni, de la examenul scris la Limba și literatura română, din cadrul primei sesiuni a Bacalaureatului 2012, din cauza tentativelor de fraudă.

Candidații eliminați au fost prinși utilizând telefoane mobile sau alte materiale ajutătoare nepermise, cele mai multe cazuri de fraudă fiind înregistrate în București - 18 și în județele Dolj - 13 și Caraș-Severin - 9, a anunțat MECTS, informează Mediafax..

Cei eliminaţi au pierdut dreptul de a susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni, ei putând să se prezinte la o nouă sesiune de examen, abia în toamna anului viitor, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului de bacalaureat.

Tot luni, nouă centre de examen au solicitat varianta de rezervă a subiectelor, ca urmare a unor situaţii specifice (întârzieri ale elevilor din motive obiective), mai spun reprezentanţii ministerului.

La proba scrisă de Limba şi literatura română s-au prezentat 158.155 candidaţi din totalul de peste 172.000 de potenţiali participanţi.

Elevii care provin de la şcolile cu predare în limbile minorităţilor naţionale vor susţine, marți, 3 iulie, proba scrisă de limbă maternă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel