Bacalaureat 2011: Luni, prima zi de examen. Vezi CALENDARUL probelor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bacalaureat
bacalaureat

Începând de luni, 6 iunie, începe examenul de maturitate pentru absolvenții claselor terminale din licee. Prima probă de la bacalaureat va începe cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Bacalaureatul se va termina pe 1 iulie iar rezultatele finale vor fi afișate pe 8 iulie.

Conform calendarului de desfășurare, după evaluarea competențelor lingvistice în limba română, care se va desfășura între 6 și 8 iunie, urmează proba B, de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, care este programată între 6 și 10 iunie. Proba C, pentru evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională este programată în intervalul 20-23 iunie.

MECTS a hotărât ca prima zi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să fie vineri 10 iunie , în loc de 13 iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocazia Sărbătorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii. Perioada alocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile.

Probele scrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literatura română - proba E)a), în 28 iunie este progamată proba E)b), testarea la Limba şi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie a profilului - proba E)c) - şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şi specializării, proba E)d).

Citește și:

Funeriu: Cei care copiază la BACALAUREAT sunt eliminaţi, au INTERDICŢIE de a participa la 2 sesiuni

În 3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Pentru acest an,  măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi şi mai drastic sancţionaţi, ei fiind eliminaţi şi primind interdicţie de a participa la două sesiuni.

Citește și:

Profesorii care pretind bani sau cadouri la bacalaureat riscă sancţiuni penale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel