BAC toamnă 2021. Primele rezultate, afișate marți, 31 august
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
BAC toamnă 2021. Primele rezultate, afișate marți, 31 august / Foto: Pixabay
BAC toamnă 2021. Primele rezultate, afișate marți, 31 august / Foto: Pixabay
Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului vor fi afișate marți, 31 august.

Primele rezultate la cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului sunt afişate marţi, până la ora 12,00, potrivit Ministerului Educaţiei.

Afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD/GDPR), relatează Agerpres.

Când pot fi depuse contestațiile



Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic.

În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate vineri, 3 septembrie. 

BAC toamnă 2021, fraudă la proba de profil. Camere ascunse în mască

Și de această dată mulți dintre elevi au încercat să trișeze la examenul de Bacalaureat. La proba de profil, spre exemplu, elevii au încercat să ascundă camere în diverse locuri.

Camerele pe care elevii le-ar fi folosit pentru a copia ar fi fost ascunse într-un nasture, în ochelari sau chiar în masca de protecţie, folosind și o pereche de căști. Frauda de la Bacalaureatul de toamnă a a fost descoperită după ce, pe un grup de Facebook, au fost postate subiectele şi rezolvările la probe. 

"Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj. Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp. Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la Antena 3, pe 18 august.

Liceele în care s-a descoperit fraudarea examenului sunt: Liceul Tehnologic "Panait Istrati" Brăila, Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi din Craiova.

VEZI ȘI: Bacalaureat, proba de Limba Română. Peste 3.000 de candidați nu s-au prezentat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel