Avram Iancu a trecut înot Canalul Bristol. Este primul român care o face
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Avram Iancu
Facebook Avram Iancu
Înotătorul român Avram Iancu a trecut şi Canalul Bristol. El este cunoscut şi pentru că a înotat în Dunăre, de la izvoare până la vârsarea în Marea Neagră. 

"În urmă cu două luni eram în spital, internat prin secţia de primire urgenţe, iar astăzi (joi - n.r.) am trecut înot din Anglia în Ţara Galilor, traversând Canalul Bristol. Odată cu această performanţă sunt onorat să devin primul român care traversează celebrul canal, care are curenţi marini deosebit de puternici. Sunt, de asemenea, onorat să constat că această traversare a făcut ca inimile românilor din Ţara Galilor şi Anglia să rezoneze cu această acţiune românească. Mulţumesc tuturor pentru implicare şi, mai ales, celor aproximativ 50 de români care m-au aşteptat la final. Sunt foarte bucuros să constat că printre ei s-a aflat şi reprezentantul Ambasadei României în Regatul Unit, dl. Mihai Ioan, Consulul Onorific al României în Ţara Galilor, dna Diana Stroia şi dna Gabriela Ferguson", a transmis înotătorul român.

Avram Iancu a început traversarea Canalului Bristol joi dimineaţa, pe o rută stabilită între localităţile Glenthorne şi Porthcawl. Performanţa bibliotecarului din Petroşani s-a desfăşurat după regulile de marathon swim, fiind supravegheată de Bristol Channel Association, entitatea juridică ce guvernează înotul în acest canal şi care organizează traversarea în mod oficial, pilotul, copilotul şi observatorul cursei fiind englezi.

Înainte de începerea traversării, Avram Iancu a apreciat că înotul în Canalul Bristol, care măsoară 28 de kilometri, va fi unul dificil din cauza temperaturii scăzute a apei, dar şi a efortului continuu pe care va trebui să-l facă.

Anul acesta, Avram Iancu a obţinut titlul de "Performance of the Year" din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise - World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Între performanţele bibliotecarului din Petroşani se numără traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016, iar în vara anului 2017, Avram Iancu a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, scrie Agerpres.

Dezvăluirea unui campion olimpic: ”Sunt de fapt un migrant ilegal”

Britanicul Mo Farah și-a spus povestea la BBC. Numele lui adevărat este Hussein Abdi Kahin. A ajuns în Marea Britanie la vârsta de 9 ani, cu documente false.

Potrivit unui articol publicat de BBC, Mo Farah este unul dintre cei mai mari atleți ai Marii Britanii care a câștigat aurul de patru ori la Jocurile Olimpice, două dintre ele la Londra, obținând glorie în țară până la punctul de a câștiga titlul de Sir. 

Dar acum Mo Farah a decis să spună tot adevărul, începând cu faptul că numele lui este de fapt Hussein Abdi Kahin și fiind un imigrant fără acte, introdus ilegal în Marea Britanie de către traficanți când avea nouă ani.

După cum a spus într-un interviu pentru BBC, a fost dus în Marea Britanie sub o identitate falsă pentru a lucra ca servito, nu în compania părinților săi ca refugiați, ci însoțit de o femeie pe care nu o mai văzuse până acum, cu un act de identitate fals pe numele lui Mohamed Farah.

”Știu că am luat locul altcuiva, mă întreb adesea ce s-a întâmplat cu adevăratul Mohamed”. Contrar a ceea ce s-a spus întotdeauna, părinții săi nu au locuit niciodată în Marea Britanie: tatăl său Abdi a murit în timpul războiului civil din Somalia, când sportivul avea doar patru ani; mama și cei doi frați ai ei locuiesc încă la ferma familiei din Somalia. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel