VIDEO Ultra Maratonul Arctic 2019 - Avram Iancu, start la minus 50 de grade
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Ultra Maratonul Arctic 2019 - Avram Iancu, start la minus 50 de grade
Ultra Maratonul Arctic 2019 - Avram Iancu, start la minus 50 de grade
Curajosul Avram Iancu, din Petroșani, a plecat în cea mai grea cursă din lume, Ultra Maratonul Arctic 2019.

Ultra Maratonul Arctic 2019 - Avram Iancu și-a început aventura în ultramaratonul '6633 Arctic Ultra', vineri dimineaţa el aflându-se în drum spre cel de-al doilea punct de control - James Creek, după cel de la Cercul Polar de Nord, potrivit datelor publicate pe site-ul oficial al cursei. 'Plecăm mai încet şi mai chibzuit. (...) Pentru mine cursa începe după 24 de ore', a spus Avram Iancu pe o înregistrare video de la startul din Eagle Plains, postată pe pagina sa de Facebook.

Ultra Maratonul Arctic 2019 - Cei 15 sportivi înscrişi în cursa de 617 kilometri, dintre care trei sunt femei, vor trebui să străbată un traseu caracterizat de condiţii extreme, fiind expuşi la temperaturi care pot coborî până la minus 50 de grade Celsius. Avram Iancu se află pentru a doua oară la startul ultramaratonului de la Polul Nord, după ce, anul trecut, a fost nevoit să abandoneze cursa la numai o zi din cauza unei dureri puternice apărută la gamba piciorului drept.

VIDEO - Start în Ultra Maratonul Arctic 2019

Mai încet, mai sigur - Ultra Maratonul Arctic 2019

Ultra Maratonul Arctic 2019 - 'În acest an voi aborda cursa mult mai simplu, voi pleca mai încet şi voi aborda totul în ritmul meu, fără să mă intereseze ceea ce fac alţi concurenţi. Îmi voi urma drumul meu. Sunt antrenat mult mai bine, mă simt motivat şi am deja experienţă. Mă întorc să termin o cursă pe care am început-o', a declarat, la plecarea spre Canada, Avram Iancu.

Ultra Maratonul Arctic 2019 - Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, şi apoi întreg cursul Dunării, unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului 2017. Lista continuă cu traversarea înot a Mării Negre, în toamna anului trecut. Atunci, Iancu a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Citește și:

Camelia Potec: "Eu am o vorbă de la tatăl meu..."

Simona Halep, mesaj de forță despre ANTRENOR! "Acest lucru ar fi fost imposibil"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel