Avocatul Poporului: Masca obligatorie la vot, prevăzută în lege
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Avocatul Poporului, Renate Weber, susține că obligativitatea purtării măștii în secțiile de vot, este prevăzută prin lege.

Avocatul Poporului, Renate Weber, că obligativitatea purtării măștii în secția de vot ei este prevăzută în Legea 136/2020.

"În acest moment, avem o lege care spune foarte clar că în instituţiile publice şi nu doar publice, în toate instituţiile trebuie să porţi mască. Dacă vă duceţi la cumpărături undeva şi dacă nu vă puneţi mască vi se poate împiedica accesul acolo. Ce facem atunci cu dreptul dumneavoastră fundamental de a vă procura produse de bază ca să supravieţuiţi? Este exact acelaşi lucru. Eu nu văd din punctul acesta de vedere că dreptul de a vota e un drept care-şi poate permite să accepte şi alte măsuri de relaxare care nu sunt prevăzute de lege", a spus Renate Weber.

Ea a menţionat că în secţiile de votare trebuie să existe dezinfectant şi măşti de protecţie.

"S-ar putea să devină chiar interesant pentru unii dintre ei să meargă la vot ca să obţină o mască, nu ştiu să vă spun (...) nu toată lumea îşi poate permite să aibă atâtea măşti la dispoziţie. E foarte multă lume săracă în această ţară", a adăugat Renate Weber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel