Data publicării:

Avionul rusesc în care se aflau 65 de prizonieri de război ucrainieni, doborât de o rachetă ucraineană. A fost deschis dosar penal pentru terorism

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @jcomp
FOTO: Freepik @jcomp
În avionul rusesc, doborât de o rachetă ucraineană, se aflau 65 de prizonieri de război ucraineni. 

Comitetul rus de Investigații, instituția judiciară din Rusia însărcinată cu anchetarea delictelor cele mai grave, susține că avionul militar de transport rusesc Iliușin Il-76 care a fost doborât, miercuri, în regiunea rusă Belgorod a fost lovit de o rachetă antiaeriană ucraineană, relatează Reuters și France Presse, citate  de Agerpres.

Potrivit sursei menționate, concluzia preliminară a anchetatorilor ruși este că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer din familia Zenit lansată de pe teritoriul ucrainean, mai mult, Comitetul rus de Investigații  a deschis un dosar penal pentru ”terorism”.

65 dintre pasageri, prizonieri de război

La bordul avionului se aflau 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri de război ucraineni care urmau să fie predați Ucrainei în cadrul unui nou schimb de prizonieri, șase membri ai echipajului și trei însoţitori.

De asemenea, Moscova susține că a atenționat Kievul înainte ca avionul să intre în zona unde a fost doborât. Potrivit președintelui Comisiei de Apărare din Duma de Stat a Rusiei, serviciul militar de informații ucrainean a confirmat primirea atenționării.

De partea cealaltă, Kievul neagă acest lucru și cere o investigație internațională, precum și acces la locul prăbușirii avionului pe teritoriul rus, invocând în plus că nu are dovezi conform cărora la bordul avionului se aflau prizonieri ucraineni.

Citește și: Ucraina şi Rusia se contrazic după prăbuşirea avionului cu prizonieri ucraineni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel