Data publicării:

Avionul liderului Wagner, prăbușit în apropiere de Moscova. Lista completă a celor aflați la bord

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
La bordul aeronavei Embraer se aflau șapte pasageri și trei membri ai echipajului și toți au decedat, au declarat autoritățile ruse.

Zece cadavre au fost recuperate de la locul prăbușirii avionului rusesc, a declarat presa de stat, cu un număr de membri de mare profil ai grupului de mercenari Wagner la bord. 

Avionul se îndrepta de la Moscova spre Sankt Petersburg înainte de a cădea în apropierea satului Kuzhenkino Tver.

Evgheni Prigojin

Născut în 1961 în orașul Leningrad - acum Sankt Petersburg, Prigojin a avut un început dificil în viață, pierzându-și tatăl la o vârstă fragedă.

S-a orientat spre nelegiuiri în anii adolescenței, inițial furt, dar escaladând rapid spre infracțiuni mai grave. A fost condamnat la 12 ani de închisoare, la 20 de ani, în 1981, după ce a fost condamnat pentru tâlhărie și înșelăciune.

Prigojin a fost grațiat în 1988 și eliberat în 1990, când a început să vândă hot dog la o piață de vechituri din Leningrad împreună cu mama și tatăl său vitreg. Ulterior, Prigojin a fondat și s-a implicat în multe afaceri, iar în anii 2000, s-a apropiat de Putin.

Și-a câștigat chiar și porecla de „bucătarul lui Putin” datorită afacerii sale de catering. Companiile sale au câștigat contracte guvernamentale profitabile, inclusiv furnizarea de prânzuri școlare, iar doar la Moscova, compania sa Concord a câștigat afaceri de milioane de dolari.

Grupul Wagner al lui Prigojin a fost puternic implicat în cucerirea Bakhmut-ului, una dintre cele mai sângeroase bătălii din războiul din Ucraina. Potrivit cifrelor americane, aproximativ 20.000 de soldați ruși au fost uciși în lupte, dintre care aproximativ jumătate se crede că aparține grupului Wagner.

Dmitri Utkin

Utkin - un fost soldat rus cu tatuaje naziste - a fost descris drept mâna dreaptă a lui Prigojin și ar fi jucat un rol cheie în înființarea Grupului Wagner.

Utkin a fost locotenent colonel în serviciul de informații militare al GRU și a fost trimis de două ori în Cecenia.

Bărbatul de 53 de ani a fost, de asemenea, acuzat de implicare în numeroase crime de război, inclusiv în Homs, Siria, unde ar fi dat ordin de a bate până la moarte un dezertor și a cerut filmarea actului.

Serghei Propustin

Se știu puține lucruri despre bărbatul de 44 de ani, cu excepția faptului că era un luptător Wagner.

Evgheni Makaryan

Makaryan era un luptător în Grupul Wagner și se presupunea că era garda de corp a lui Prigojin. A fost sublocotenent în poliție și a luptat în Siria, supraviețuind unei ciocniri cu avioane americane în timp ce era acolo. El a rămas comandant în grup, deși se știe puțin despre rolul său exact.

Alexandru Totmin

Luptătorul Wagner este presupus a fi unul dintre bodyguarzii lui Prigojin.

Valeri Cekalov

Bărbatul de 47 de ani era originar din Vladivostok, dar locuia în Sankt Petersburg din 2008. Cekalov ar fi fost adjunctul lui Prigojin, responsabil pentru toată logistica Grupului Wagner.

Angajat de multă vreme la compania Concord - o altă companie Prigojin - era responsabil cu gestionarea mercenarilor, asigurarea armelor și conducerea afacerilor cu petrol, gaze și minerale din Siria și Africa, a declarat Lou Osborn, autorul unei cărți viitoare despre mercenari.

El a fost vizat de sancțiunile SUA luna trecută pentru că „a acționat în numele lui Prigojin” și a facilitat transporturile de muniții către Rusia.

Nikolai Matuseyev

Matuseyev a fost un presupus luptător al Grupului Wagner.

Kristina Raspopova

Raspopova era însoțitor de bord. Stewardesa în vârstă de 39 de ani a fost singura femeie care a fost ucisă.

Ea ar fi fost sora lui Yevgeny Raspopov, un procuror adjunct în regiunea Chelyabinsk.

Una dintre ultimele imagini pe care le-a împărtășit pe rețelele de socializare a fost când lua micul dejun, așteptând zborul condamnat, cu geanta de cabină lângă ea.

Alexei Levshin, pilot în vârstă de 51 de ani.

Rustam Karimov

Karimov era copilotul avionului. Potrivit presei ruse, el avea 29 de ani și era din Perm, potrivit news.sky.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel