Un avion MiG-21 s-a prăbuşit. Piloţii au murit, iar o altă persoană a fost rănită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
O tragedie aviatică a avut loc astăzi. Un avion MiG-21 s-a prăbuşit, iar piloții au murit pe loc. O altă persoană este rănită. 

Un avion de luptă al forţelor aeriene sârbe s-a prăbuşit vineri, iar ambii piloţi au murit în accident, a declarat un procuror citat de presa locală, relatează dpa, scrie Agerpres. 

"Au existat unele speculaţii că s-au ejectat... dar este sigur că ambii piloţi au murit", a declarat procurorul pentru districtul Sabac, Zoran Obradovic, pentru ediţia online a cotidianului Novosti.

O persoană rănită 



Obradovic a mai declarat că bărbatul pe care a cărui proprietate s-a prăbuşit avionul MiG-21 a fost rănit şi a fost transportat la spital cu arsuri grave, dar se află în stare stabilă.

Avionul MiG-21 cu o vechime de zeci de ani s-a prăbuşit în curtea unei ferme din Brasina, un sat din vestul Serbiei. Ministerul Apărării a afirmat că avionul a trecut regulat prin lucrări de mentenanţă şi a fost verificat meticulos înainte de decolare.

Unsprezece versiuni ale MiG-21 au făcut parte din flota aeriană iugoslavă şi apoi sârbă din 1963 şi până în prezent. Cel mai recent escadron a ajuns în ţară în 1983, potrivit site-ului Ministerului Apărării.

Avioane utilizate pentru instrucție 



Avioanele de luptă MiG-21 rămase sunt utilizate pentru instrucţie de luptă. Serbia are şi un escadron de avioane de luptă mai moderne MiG-29.

Uniunea Sovietică a dezvoltat avionul de luptă MiG-21 în anii 1950 şi l-a inclus în flota sa aeriană în 1959.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel