Avion dedicat memoriei lui Diego Armando Maradona
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un avion construit în memoria legendarului Diego Maradona a fost prezentat pe aeroportul din Buenos Aires. 

Tango D10S, un avion cu 12 locuri, este conceput ca un muzeu zburător şi un omagiu adus fostului câştigător al Cupei Mondiale, care a murit în urma unui atac de cord, în noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani.

"Avionul Maradona", care a fost inaugurat în cadrul unui eveniment la care au participat Dalma şi Gianinna Maradona, fiicele fostului căpitan al naţionalei Albiceleste, este decorat cu culorile drapelului argentinian, albastru deschis şi alb, având pictată pe fuselaj imaginea lui Maradona sărutând Cupa Mondială şi o aluzie la emblematica "mână a lui Dumnezeu", golul marcat împotriva Angliei, ambele realizate de muralistul argentinian Maximiliano Bagnasco.

"Suntem foarte încântate, suntem foarte bucuroase să asistăm la acest eveniment", a spus Gianinna Maradona cu această ocazie.

"Tatălui meu i-ar fi plăcut. Noi suntem aici pentru a-l reprezenta", a adăugat Dalma Maradona, cu puţin timp înainte de a vizita interiorul avionului, decorat în întregime cu suveniruri dedicate lui Maradona şi dotat cu un sistem inteligent care le va permite fanilor care vor urca la bord să interacţioneze cu vocea şi imaginea jucătorului.

Iniţiativa aparţine companiei fintech Give and Get, al cărei director executiv, Gaston Kolker, a explicat că într-o primă etapă avionul va efectua doar zboruri private în interiorul Argentinei. Planul este încă ca avionul să ajungă "în Mexic, la Napoli, Dubai şi în toate locurile care au fost emblematice în viaţa lui Maradona", după cum a declarat Kolker pentru cotidianul argentinian Ole.

Avionul va zbura în Qatar pentru Cupa Mondială 2022 (21 noiembrie - 18 decembrie) şi apoi scos la licitaţie pentru a sprijini un ONG, potrivit companiei Give and Get, scrie Agerpres.

Câte milioane de dolari au fost licitate pentru tricoul purtat de Maradona contra Angliei în 1986. A doborât toate recordurile

Tricoul purtat de fostul mare fotbalist argentinian, Diego Maradona, la meciul cu Anglia de la Cupa Mondială 1986 a fost vândut la licitaţie pentru aproape 9,3 milioane de dolari, ceea ce a doborât toate recordurile pentru un tricou sport de colecţie, a anunţat miercuri casa de licitaţii Sotheby's, transmite AFP.

Recordul anterior a fost deţinut de un tricou purtat de fostul mare jucător american de baseball Babe Ruth la sfârşitul anilor 1920, care s-a vândut în 2019 pentru 5,6 milioane de dolari. Vânzarea tricoului lui Maradona se desfăşura online din 20 aprilie şi s-a încheiat miercuri dimineaţa.

De peste 35 de ani, tricoul lui Maradona se afla în proprietatea fostului internaţional englez Steve Hodge, care a făcut schimb de tricouri cu mijlocaşul argentinian la finalul meciului câştigat cu 2-1 de naţionala sud-americană, graţie golurilor marcate în repriza secundă de "El Pibe d'Oro". CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel