Data publicării:

Aveți un dovleac? Nu ratați această rețetă. Se prepară în sos de smântână și este senzațional

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Aveți un dovleac Nu ratați această rețetă. Se prepară în sos de smântână și este senzațional. Sursa - Pexels
Aveți un dovleac Nu ratați această rețetă. Se prepară în sos de smântână și este senzațional. Sursa - Pexels

Dovleacul preparat în sos de smântână este senzațional de bun. Familiile voastre vor fi  încântate de acest fel de mâncare.

Încercați această rețetă și veți fi mulțumiți atât de gust, cât și de metoda de preparare. Un alt plus este că pentru rețetă este potrivit orice fel de dovleac.  

Veți avea nevoie de:


dovleac (decojit) - 500 grame,
smântână - 180 grame,
apă (rece) - 20 ml,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri,
usturoi - 3 căței,
boia de ardei - 0,5 linguriță,
mărar și pătrunjel,
piper negru și sare după gust.

Modul de preparare

Curățați dovleacul de coajă și semințe. Tăiați dovleacul în cuburi medii. Aveți grijă ca cuburile de dovleac să fie aproximativ la fel, astfel încât să se gătească în același timp în sos. Mâncarea finită va arată ca cea de la restaurant.

Salată delicioasă, preparată dintr-un minim de ingrediente. Este mai gustoasă ca cea din restaurante

Puneți o tigaie cu ulei pe aragaz. Adăugați cuburile de dovleac în uleiul încins. Prăjiți dovleacul, la foc mediu, până prinde o crustă aurie. Nu durează mult, în cinci minute puteți deja adăuga sosul.

Pentru sos: amestecați smântâna cu verdeața tocată mărunt. Procentul de grăsime din smântână nu contează. Adăugați în sos piperul măcinat, boiaua de ardei și usturoiul tocat. Amestecați bine. Sosul trebuie diluat cu o cantitate mică de apă rece.


Halva de casă, din trei ingrediente. Este atât de delicioasă încât o vei face mereu

Turnați sosul în tigaia cu dovleac. Se fierbe până se îngroașă sosul. Aceasta este una dintre cele mai rapide și mai gustoase rețete cu  dovleac.  Sărați dovleacul după gust și gătiți-l, sub capac, 5 minute.

Puteți servi dovleacul în sos de smântână ca și garnitură sau ca preparat independent. Rețeta de azi este o oportunitate grozavă de a diversifica meniul de toamnă. Prin urmare, nu vă lipsiți de plăcere și de o porție de vitamine. Poftă bună!

BONUS. Plăcintă cu mere: este uimitoare, simplă și foarte rapidă. Rețeta celor trei pahare

Vrei să prepari o plăcintă gustoasă cu mere de casă în doar câteva minute? Ei bine, iată rețeta perfectă pentru tine!

Rețeta acestei plăcinte cu mere este atât de simpla încât nu trebuie să cântărești ingredientele pe care le vei folosi. De fapt, pentru a pregăti acest desert, trebuie doar să folosești pahare de 200 de grame.

Rulouri de vinete cu o umplutură savuroasă. O porție are doar 50 de calorii 

Pe scurt, acest desert poate fi preparat și de cei care nu sunt un cofetari cu experiență. Dimpotrivă, plăcinta poate fi făcută cu ochii închiși. Gustoasă și foarte moale, această plăcintă cu mere va cuceri pe oricine.

Ingredientele de care ai nevoie sunt următoarele:

1 pahar de griș,

30 grame de unt,

1 pahar de zahăr,

5 mere,

1,5 linguriță de praf de copt,

1 pahar de faină,

1 pahar de lapte,

zahăr pudră pentru decor. 

Metoda de preparare

Mai întâi, adaugă într-un bol un pahar plin de făină, unul de griș și unul de zahăr. La final adaugă praful de copt și amestecă cu un tel. Apoi toarnă amestecul nostru în 4 pahare diferite, împărțindu-l evident în părți egale.

Tort din morcovi, un desert spectaculos pentru o cină cu prietenii

Odată ce ai terminat această operațiune, ia un vas și dă prin răzătoare merele cu tot cu coajă. Împarte rezultatul în 3 părți egale.

În acest moment, ia o tavă de copt cu balamale cu diametrul de 20 de centimetri și introdu mai întâi un pahar din amestecul pregătit anterior, nivelându-l cu o lingură. Deasupra, pune o parte din merele rase și întinde-le pe toată suprafața. Continuă să alternezi straturile până închizi totul cu un ultim pahar din amestecul de pulberi.

Prăjitură moale cu nucă de cocos, fără făină și fără unt. Va deveni desertul preferat al familiei

La final, ia o scobitoare de frigărui și fă câteva găuri pe toată suprafața prăjiturii. Mai rămâne doar să iei un pahar de lapte, încălzit în prealabil, și să adaugi untul. Amestecă cu o lingură cele 2 ingrediente.

Apoi toarnă conținutul în tavă. Coace plăcinta în cuptor, pentru 40 - 50 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel