Data publicării:

Aveți un borcan cu dulceață? Preparați această tartă savuroasă. O felie are doar 170 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Aveți un borcan cu dulceață. Preparați această tartă savuroasă. Sursa - pixabay.com
Aveți un borcan cu dulceață. Preparați această tartă savuroasă. Sursa - pixabay.com

Dacă aveți un borcan cu gem în cămară, îl puteți folosi ca ingredient într-un desert.

De exemplu, tarta pe care o propunem mai jos, nu este doar delicioasă, ci și „ușoară”, deoarece o felie are doar 170 de calorii!

Pe scurt, atâta timp cât nu exagerați, vă puteți bucura de acest desert, chiar dacă urmați o dietă.

Timp de pregătire - 10 minute, timp de gătit -  30-35 minute, timp total -  45 minute, porții - 10, calorii - 170. 

 

Ingredientele pentru 10 porții:

300 de grame de făină;

240 mililitri de lapte;

50 mililitri de ulei vegetal;

50 de grame de zahăr granulat sau 25 de grame de stevie;

9 grame de praf de copt;

un ou;

coaja rasă a unei portocale;

un borcan cu dulceața preferată.

 

Modul de preparare

 

Primul lucru este să puneți ouăle și zahărul (sau stevia) într-un castron și apoi să le mixați cu un tel. Când amestecul atinge o consistență ușoară, spumoasă și capătă o culoare deschisă, se adaugă laptele și coaja de portocală. Continuați să lucrați cu telul.

Vinete prăjite, în sos de smântână. Toată familia va crede că ai pregătit ciuperci

Făina cernută se încorporează în două etape, amestecând totul cu o spatulă, apoi se adaugă praful de copt. Luați o tavă, acoperiți-o cu hârtie de copt și turnați aluatul, nivelând bine. Decorați suprafața cu gem. 

Ai un dovlecel, un cartof și un morcov? Prepară niște chiftele fabuloase. Legumele sunt mai gustoase așa

Odată ce ați făcut acest lucru, nu vă mai rămâne decât să puneți tava într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de  treizeci și cinci de minute. Când tarta este gata, scoateți-o din cuptor, lăsați-o să se răcească, presărați-o cu puțin zahăr praf și aduceți-o la masă. Poftă bună!

Vezi și:

 

Desert japonez din ouă și ciocolată albă: fără făină și fără lapte. Este divin

 

Din doar 3 ingrediente puteți prepara un desert japonez divin. Brânză, ouă și ciocolată albă sunt cele trei ingrediente ale unui tort japonez foarte moale, care vă va cuceri.

Există multe rețete foarte simple, dar nu sunt multe deserturi, care să poată fi preparate cu doar trei ingrediente. Acesta pe care urmează să vi-l prezentăm vine tocmai din Japonia.

Nu conține făină și de aceea este bun pentru cei care suferă de boala celiacă. Este clar că și  ciocolata albă trebuie să fie fără gluten.

 

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie:

trei ouă;

130 grame de brânză tartinabilă (de exemplu Philadelphia);

130 grame de ciocolată albă.

 

Pregătirea, pas cu pas

 

Primul lucru este să separați gălbenușurile de albușuri. Acestea din urmă trebuie bătute bine cu un mixer electric până se întăresc.

În alt vas, amestecați brânza tartinabilă cu ciocolata albă, pe care trebuie, mai întâi să o topiți.

Adăugați, apoi, gălbenușurile și amestecați totul ușor, folosind o spatulă sau o lingură de lemn.

Clătite ușoare, preparate după rețeta  „Trei pahare”. Un desert incredibil de gustos

În bolul cu gălbenușuri și brânză se adaugă albușurile bătute spumă și se amestecă ușor cu spatula. Aluatul rezultat se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Următorul pas este să dați tava la cuptor și să coaceți desertul la 170 de grade, aproximativ patruzeci de minute.

Tortul japonez poate fi servit cu un topping de sirop de arțar sau chiar, mai simplu, stropit cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel