Aveți miopie? Ce să NU faceți NICIODATĂ deși vi se spune că vă veți recăpăta vederea: Ar trebui INTERZISE!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
miopie
miopie
Miopia nu se vindecă! Se poate corecta prin operație, dar nu se vindecă. Cu atât mai puțin prin fel de fel de masaje...

Oamenii primesc tot felul de mail-uri în care li se spune că se pot vindeca de mopie dacă poartă o pereche de ochelari care fac masaj! Produsul ”de ultimă generație” este descris prin prisma unei cliente care deja se bucură de o vedere clară.

"În timpul unei pauze de masă am ieșit la cafea cu o colegă și atunci am aflat că unii dintre colegi și-au îmbunătățit vederea fără operație, în timp ce eu mă pregăteam să mă operez. Eram atât de concentrată pe problema mea că nu am remarcat că aceștia nu mai poartă ochelari.

Cum au reușit să facă asta? Cu vreo lună în urmă au descoperit produsul pentru masajul ochilor. Dispozitivul era recomandat de diverse persoane pe forumuri. După citirea comentariilor, colegii s-au hotărât să comande dispozitivul. Dispozitivul a fost trimis prin poștă cu plata la livrare ca metodă de plată în câteva zile. Rezultatele se vedeau deja la începutul săptămânii a treia. Unul dintre ei avea dioptrii -2,5, iar celălalt a ajuns de la +1,5 la +1, în timp ce al treilea a ajuns de la -4 la -1. Au ajuns la aceste rezultate după vreo 15 zile de utilizare a produsului.

Am hotărât că nu am nimic de pierdut și vreau să comand și eu unul. A sosit după 3 zile prin poștă.

Produsul seamănă cu o pereche de ochelari mari cu „degete" moi în interior. E foarte ușor de folosit: pui masca pe ochi, te întinzi și te relaxezi. Masca necesită baterii, ceea ce este confortabil, nu sunt probleme cu firele. Pentru orice eventualitate, adaptorul este inclus, așadar puteți conecta masca și la priză. Instrucțiunile descriu în detaliu cum se folosește masca pentru îmbunătățirea vederii. Am început să folosesc masca: era simplu – 15 minute pe zi erau de-ajuns. Am folosit-o în mod regulat timp de două săptămâni. După 2 săptămâni am fost la oftalmolog și am rămas impresionată de rezultatele controlului. Vederea mi s-a îmbunătățit de la minus 3 la minus 1! După încă o săptămână, era 0.7! Eram foarte fericită. Imaginați-vă, mi-au trebuit numai 3 săptămâni pentru a ajunge de la -3 la 0.7. NUMAI 3 SĂPTĂMÂNI. Tot nu pot crede că pot să văd totul bine, clar, fără probleme", scria în mesajul publicitar.

Miopia și masajul

Medicul Monica Pop a comentat pentru DC News vizavi de astfel de metode care ar scăpa oamenii de miopie:

”De ce credeți că dacă ar fi fost ceva pozitiv, oftalmologii nu ar recomanda? Este ceva foarte necinstit și ar trebui interzise orice fel de reclame medicale fără avizul comisiei medicale de specialitate! În plus, ochiul miop este mai sensibil structural, poate avea și alte afecțiuni asociate pentru care masajul ar putea duce la complicații grave”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel