Avertizare de ninsoare, vânt și ger. Oprescu a pregătit utilajele de deszăpezire
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
deszapezire bucuresti
deszapezire bucuresti

Un număr de 530 de utilaje sunt pregătite să acţioneze în Capitală, în contextul avertizării meteorologice de ninsoare, vânt şi ger, alte utilaje putând să însoţească, în caz de nevoie, ambulanţele şi echipajele Poliţiei, ale pompierilor sau pe cele de la descarcerare.

Primarul general Sorin Oprescu a cerut operatorilor de salubrizare, ca, începând cu ora 23.00, să fie pregătiţi să intervină în toate sectoarele Capitalei.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare conform căreia, de joi, ora 20.00 şi până vineri, ora 12.00, vântul va prezenta intensificări temporare în toate regiunile ţării, cu viteze ce vor depăşi la rafală 70 - 75 de kilometri pe oră, îndeosebi în sudul şi în estul ţării, conform Mediafax. În nord, centru şi est, precum şi în zonele montane va ninge, iar local va fi şi viscol. Meteorologii menţionează că în regiunile vestice ploile se vor transforma în ninsori încă de joi după-amiază.

Vineri, precipitaţiile şi vântul se vor diminua, dar vremea va intra într-un proces de răcire accentuată, devenind local geroasă, se mai arată în atenţionarea ANM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel