Avertizare de la meteorologi. Când va ninge în București
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Meteorologii trag un semnal de alarmă.  În cea mai mare parte a ţării temperaturile se vor răci dramatic, începând de sâmbătă, temperaturile scăzute ducând la apariţia de precipitaţii sub formă de lapoviţă în Bucureşti, în zona de nord a Moldovei începând să ningă încă de vineri la prânz.

Meteorologii susţin că temperaturile au scăzut, în ultimele zile, cu până la 20 de grade şi că temperaturile scăzute se vor menţine până la mijlocul săptămânii viitoare.

Este aşteptat vânt puternic în sud-est şi, conform informării, există 2400 de militari pregătiţi să intervină în zonele afectate de inundaţii.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a exemplificat situaţia temperaturilor prin faptul că, joi, pe timpul nopţii, la Rădăuţi au fost înregistrate 10 grade Celsius, dar că această temperatură va scădea, duminică dimineaţa, tot la Rădăuţi, la minus 10 grade Celsius.

"Până la jumătatea săptămânii viitoare, temperaturile sunt destul de scăzute în comparaţie cu normele climatologice", a spus Sandu.

Cantităţile de precipitaţii vor fi nesemnificative până în jurul datei de 7-8 noiembrie.

Până spre sfârşitul zilei de sâmbătă, 25 octombrie, în regiunile sud-estice şi pe crestele montane vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50 - 60 km/h, informează meteorologii.

Aceştia estimează că ninsorile din zona Moldovei ar fi trebuit să apară la începutul sau mijlocul lunii noiembrie iar aceste prime ninsori nu se vor depune, solul fiind cald. În noaptea de sâmbătă spre duminică, 25 spre 26 octombrie, se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, cele mai mici ajungând, în Moldova şi depresiunile din Transilvania, la -12 şi la -14 grade în timpul nopţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel