Avantajul PMP-ului care ar putea produce o surpriză la viitoarele alegeri. Bulai: Băsescu a știut să-i învețe
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Preşedinţii USR şi Forţa Dreptei, Cătălin Drulă, respectiv Ludovic Orban, au transmis, în urmă cu câteva zile, mesaje de solidaritate la Liga Aleşilor Locali a PMP, cei doi exprimându-şi deschiderea pentru construirea unei alternative reformiste, alături de PMP, „care să scoată ţara la liman".

Sociologul Alfred Bulai a spus care este atuul Partidului Mișcarea Populară, mai exact faptul că PMP are structuri la nivelul întregii țări.

„Partidul Mișcarea Populară există pentru că are structuri în țară. Traian Băsescu a știut să-i învețe pe cei de la PMP să-și facă structuri peste tot”, a zis Alfred Bulai la DC News și DC News TV, în emisiunea „Nod în papură”.

Vezi mai multe aici:

Peste 1200 de aleşi locali ai Partidului Mişcarea Populară au participat sâmbăta trecută, la Palatul Parlamentului, la Liga Aleşilor Locali (LAL)

Cătălin Drulă a subliniat că România va avea nevoie de reconstrucţie, de reclădirea încrederii precizând că e nevoie de o alternativă reformistă, proeuropeană şi modernizatoare, iar opoziţia este pregătită "să scoată ţara la liman".

„România va avea nevoie de reconstrucţie, de reclădirea încrederii, de alternativă. E nevoie în România de o alternativă reformistă, proeuropeană, modernizatoare şi noi, opoziţia, vom fi pregătiţi să scoatem din nou ţara la liman. Vom repara, vom reconstrui momentul în care românii le vor spune, fără îndoială, lor, celor de la PSD şi de la PNL: 'Plecaţi şi să nu mai vedem!'. Alegerile din 2024 este momentul în care trebuie să scăpăm de Ciolacu, de Ciucă, de Iohannis şi de sistemul mafiot pe care l-au întins peste ţară. Ştiţi că dreapta reformatoare este cea care a scos mereu ţara din crizele declanşate de stânga populistă. Aşa va fi şi acum (...). Trebuie să construim pe termen lung, primul pas este 2024, iar dreapta modernă din România este singura şansă pentru ca oamenii să trăiască bine din nou", a precizat Drulă.

La rândul său, Ludovic Orban a spus că numai împreună poate fi construită o alternativă „care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare", exprimându-şi disponibilitatea pentru cooperare cu forţele de dreapta.

„Eu puteam să stau liniştit, să rămân complice, să mă complac în situaţia de lustruitor de ghete al lui Iohannis şi Ciolacu, numai că eu, împreună cu oameni de caracter, cu oameni de dreapta care nu au fost niciodată slugile PSD şi ale sistemului de putere, am spus nu. Noi suntem împotriva modului în care guvernează România alianţa dintre nomenclatură şi securitate de 32 de ani, noi suntem oameni liberi care trăim pe propriile picioare, oameni care vrem binele României, binele fiecărui român (...). Împreună trebuie să construim o alternativă care să pună cu botul pe labe această mizerie de guvernare şi care să aibă cu adevărat forţa să realizeze pentru România saltul în dezvoltare pe care îl merităm. Vă spun astăzi, clar şi limpede: disponibilitatea mea şi a colegilor mei pentru cooperare cu forţele de dreapta PMP, USR şi cu oamenii de dreapta este totală. Avem deschidere să construim cu adevărat o forţă care să dea României forţa de care are nevoie pentru a învinge, pentru a-şi depăşi condiţia de mediocritate şi pentru a ajunge o ţară respectată şi dezvoltată la nivel european", a punctat Orban.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, le-a transmis participanţilor la Liga Aleşilor Locali un mesaj de unitate şi deschidere faţă de partidele care împărtăşesc aceleaşi valori, pledând pentru alegerea primarilor în două tururi, o administraţie deschisă şi eficientă în interesul cetăţeanului.

„Suntem aici, suntem prezenţi, nu am dispărut, nu am fuzionat cu nimeni. Mă bucur (...) că sunteţi aici pentru a dat un nou restart partidului nostru (...). Lecţiile din alegerile anterioare ne-au învăţat că trebuie să fim un partid deschis spre dialog, un partid care să coopereze cu cei care împărtăşesc aceleaşi valori, pentru avem nevoie de alegeri în două tururi, de o administraţie deschisă şi eficientă în interesul cetăţeanului şi avem nevoie de o nouă forţă", a spus Tomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel