Avalanșele, pericol pentru turiști. Trei persoane au murit într-o staţiune de schi din Arctica. Mai multe case, îngropate în zăpadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Atenționare de avalanșă. Foto Pixabay
Atenționare de avalanșă. Foto Pixabay
Trei persoane au murit şi una a fost rănită în urma unei avalanşe produse într-o staţiune de schi din Arctica.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă şi una a fost rănită în urma unei avalanşe produse într-o staţiune de schi de lângă oraşul Norilsk din nordul Rusiei, informează Agerpres, citând AFP.

"Au fost găsite cadavrele a trei persoane, cel al unei femei de 38 de ani, cel al copilului ei de un an şi jumătate şi cel al soţului ei în vârstă de 45 de ani", a declarat într-un comunicat Comitetul de Investigaţii, responsabil cu principalele anchete penale din Rusia.

Potrivit acestuia, un adolescent de 14 ani "grav rănit" a fost descoperit îngropat în zăpadă, însă în viaţă, şi a fost transportat la spital.

Tragedia a avut loc la ora locală 12:30 (19:30 GMT vineri), într-o staţiune de schi aflată la nord-est de Norilsk, un oraş industrial cu condiţii meteo extreme, situat dincolo de Cercul Polar, la 2.900 de kilometri de Moscova.

Clădiri îngropate în zăpadă



Patru clădiri au fost îngropate sub zăpadă, potrivit Comitetului de Investigaţii, care nu a specificat dacă victimele fac parte din aceeaşi familie. Un salvator voluntar a indicat Comitetului că doar o familie compusă din patru persoane, cea a responsabilului cu instalaţiile de transport pe cablu, se afla în vacanţă acolo.

Pentru operațiunea de salvare au fost mobilizați 242 salvatori şi 29 de vehicule. Un videoclip, difuzat de Ministerul Situaţiilor de Urgenţă, arăta salvatorii curăţând zăpada de deasupra unei clădiri îngropate complet de avalanşă. Autorităţile au deschis o anchetă pentru "nerespectarea normelor de siguranţă"

VEZI ȘI: Risc de avalanșă în Carpații Meridionali. Sabin Cornoiu, sfaturi despre cum poți supraviețui unei avalanșe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel