Autostrăzi România. Radu Tudor, după declarațiile CNAIR: Suntem vai de noi! Păi, ce facem, Drulă?!
Autor: Florentina Constantin | Publicat pe: 04 ian, 10:38
Imagine cu rol ilustrativ
Jurnalistul Radu Tudor a reacționat după declarațiile făcute de Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură, privind autostrada Ploiești - Brașov.

"Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a promis că va accelera proiectele autostrăzilor, dar cele 3 mari şantiere strategice pentru legătură României cu Europa sunt la fel de întârziate şi prost gestionate ca şi la miniştri PNL şi PSD. Şi tolerează termenele uriaşe ale CNAIR. Dacă pentru 80 de km între Ploieşti şi Braşov avem nevoie de încă 3 ani după ce am pierdut 30 de ani, suntem vai de noi. Pitesti-Sibiu şi Sibiu-Lugoj rămân şi ele pe harta neputinţei româneşti în raport cu strategicul coridor 4 pan-european.  Păi, ce facem, Drulă?!", a scris Radu Tudor pe blogul personal.

Declarații CNAIR

"Oferta este acum în analiză astfel încât să ajungem la un contract care să ne permită obţinerea unei documentaţii bune care să ne ajute să facem o implementare rapidă a execuţiei lucrărilor. Eu nu cred că vom putea vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada de la Ploieşti până la Braşov”, a declarat Mariana Ioniță, directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură, la Digi24, referior la proiectul austostrăzii Ploiești – Brașov.

"Vor fi nişte proiecte care au scopul de a fluidiza traficul pe DN1, nişte pasaje şi pasarele. Când vorbesc despre pasaje, acum suntem în faza de semnare a contractelor de proiectare. Ne refeream la subterane. În zonele cu treceri de pietoni trebuie să ne gândim la nişte treceri eventual subterane care să simplifice, să fluidizeze, să decongestioneze traficul. Mi-am pus în programul meu ca proiect prioritar acest sector de autostradă şi fluidizarea la pachet a traficului pe DN1. Este păcat că s-au pierdut ani de zile. Vom analiza inclusiv posibilitatea introducerii unei benzi reversibile de circulaţie pe anumite zone, acolo unde se poate. Chiar vreau să mă văd cu Poliţia Rutieră, ne-am planificat noi miercuri, să discutăm şi situaţia de pe DN1”, a mai explicat Mariana Ioniță.Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro