Autostradă Lugoj-Deva. Lotul 2, imposibil în decembrie: Să suporte consecințele
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat, iar responsabilii din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care nu își asumă problemele apărute și care nu au informat corect trebuie să suporte consecințele, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, ministrul de resort a efectuat vineri, împreună cu directorul CNAIR, Ștefan Ioniță, o vizită de lucru la Timișoara, pentru a inspecta lucrările pe șantierul autostrăzii Lugoj — Deva, lotul 2, de 15 kilometri.

"Ministrul Transporturilor a parcurs cei 15 kilometri ai lotului 2 al autostrăzii, alături de Comisia întrunită în vederea realizării inspecției tehnice, inspecție premergătoare realizării recepției la terminarea lucrărilor. Comisia a constatat că mai sunt necesare lucrări de efectuat, una din probleme fiind lipsa a 3.200 metri liniari de șanțuri. În acest sens, conducerea CNAIR a solicitat astăzi un punct de vedere unui expert independent, care să ofere o opinie pertinentă în ceea ce privește posibilitatea deschiderii traficului fără cei 3.200 metri liniari de șanțuri și realizarea acestora, de către constructor, ulterior deschiderii traficului", se menționează în comunicat.

În perioada următoare, Comisia de recepție la terminarea lucrărilor se va întruni în vedere realizării recepției.

În ceea ce privește garanția lucrărilor, aceasta a fost extinsă de la 4 la 8 ani, pe zonele afectate în trecut de neconformități ale lucrărilor de terasament, informează Agerpres.

Să suporte consecințele

Auditul de siguranță rutieră pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva a fost realizat în luna februarie 2017. Anterior, în luna decembrie 2016, au fost montați senzori în corpul terasamentului autostrăzii, însă primele citiri relevante au fost făcute în ianuarie și februarie, acestea indicând o comportare normală a construcției.

'Acest lot era imposibil de recepționat în luna decembrie, așa cum fusese anunțat. Autostrada va fi deschisă imediat ce specialiștii vor considera ca îndeplinește toate condițiile pentru siguranță circulației. Responsabilii din CNAIR care nu își asumă problemele apărute și care nu m-au informat corect, trebuie să suporte consecințele, iar constructorii care lucrează în România trebuie să înțeleagă că statul român este un partener serios, care își asumă obligațiile. Același lucru îl așteptăm, însă, și de la partenerii noștri', a declarat ministrul Transporturilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel