România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 02 iul, 19:11
Autostrada A13 Brașov-Bacău. Bode: Doar rău-voitorii și mincinoșii pot contesta
Foto: Agerpres
Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a anunțat că autostrada A13 Brașov - Bacău ”devine realitate”, iar lucrările intră în linie dreaptă. 

Proiectul autostrăzii A13 Brașov - Bacău a intrat în linie dreaptă, după ce Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.) a desemnat, în urma licitației, câștigătorul care va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul tehnic de execuție, respectiv, asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL, se arată într-un comunicat de presă. 

Când încep lucrările de proiectare

 

În câteva zile, va fi semnat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare, iar după finalizarea acestei etape, se va organiza licitația pentru construcția efectivă a primei autostrăzi care va lega Moldova de Ardeal. Realizarea proiectului tehnic și a studiului de fezabilitate beneficiază de fonduri europene, iar contractul pentru realizarea celor 2 etape a fost semnat în luna mai 2020.

”Există în Bacău câteva persoane care, periodic, aruncă tot felul de fumigene. Acum câteva luni, au fluturat amenințarea că centura ocolitoare a Bacăului nu va mai primi finanțare de la Guvernul Orban. S-a demonstrat că nu au avut dreptate și CNAIR a plătit constructorului toate facturile, la zi. Apoi, au spus că nu se face autostrada A13 Bacău-Brașov și au fost surprinși să constate că a fost încheiată licitația și stabilit proiectantul. (...) Autostrada Bacău – Brașov se va face, din fonduri europene, indiferent dacă asta îi supără așa tare pe domnii Șova și Benea”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro