Autorităţile române s-au întâlnit cu reprezentanţii comunităţii românesşti din Spania
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
william_branza
william_branza

La întâlnire au fost prezenţi deputatul Wiliam Brânză, dar şi ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Evenimentul a avut loc la Ambasada României la Madrid și a reunit aproximativ 100 de reprezentanți ai asociațiilor de români, liderii comunității precum și reprezentanți ai bisericilor românești din Spania.

În cadrul discuţiilor, William Brînză a subliniat că este vorba despre o decizie politică a guvernului socialist al lui Zapatero care urmărește, în acest fel, să reducă din nemulțumirea cetățenilor spanioli aduși în pragul sărăciei de deciziile guvernului. William Brînză a ținut să îi liniștească pe romani explicându-le că măsura nu se va răsfrânge asupra celor deja înscriși la asigurările sociale ca fiind în căutarea unui loc de muncă și va face lobby pe lângă popularii spanioli, în vederea respectării drepturilor românilor, cetățeni europeni.

”Ministrul muncii Sebastian Lăzăroiu a decis înființarea unui tel verde la care românii din Spania să poată suna în vederea informării asupra deciziilor care îi privesc în mod direct. Se va crea și un grup de lucru care să colaboreze cu partea spaniolă în vederea respectării drepturilor românilor”, a declarat președintele comisiei parlamentare a comunităților de români din afara granițelor țării , William Brînză.

Vizita de lucru în Spania a deputatului William Brînză a venit ca urmare a solicitărilor transmise de miile de români care au participat, în urmă cu 6 zile, la dezbaterea on-line (peste 4 mii de vizualizări) pe tema introducerii restricțiilor pe piața muncii din Spania pentru muncitorii români organizată de o publicație națională.

De asemenea, președintele comisiei parlamentare a comunităților de români din afara granițelor țării, William Brînză, a luat parte la negocierile pe care ministrul muncii, Sebastian Lăzăroiu, le-a purtat cu omologul său, Valeriano Gomez, ministrul Muncii din Spania, pe tema restricțiilor pentru muncitorii români.

”Spania, fratele mai mare al României, trece printr-o perioadă grea, ne-a explicat și Valeriano Gomez, ministrul Muncii din Spania. Criza aduce în prim-plan adevăratele priorităţi şi ne obligă să deschidem un dialog corect, care să vină în întâmpinarea problemelor pe care spaniolii și românii din Spania, deopotrivă, le au. Oficialii spanioli au subliniat că măsura se aplică românilor pentru că este comunitatea cea mai însemnată (are aproximativ 900 de mii de rezidenți pe când Bulgaria doar 150 de mii). Este o masura temporară si are drept scop protejarea românilor din Spania în rândul cărora rata șomajului a ajuns la 38%. Eu, în calitate de deputat diaspora, m-am angajat în fața românilor să intensific legătura cu oficialii spanioli , în special cu membrii PP , pentru a veni în sprijinul românilor" ,a completat deputatul Brînză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel