Autorităţile franceze i-au îmbolnavit pe romii din Paris
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tigani la paris
tigani la paris

Starea de sănătate a romilor de origine română din regiunea Parisului este agravată de "hărţuirea" acestora de către autorităţi, afirmă o reprezentantă a organizaţiei Médecins du Monde, citată de ediţia online a ziarului Le Monde.

Jalila Bouzid, coordonator al Medecins du Monde, examinează cazul a aproximativ 200 de romi originari din oraşul român Alexandria care trăiesc la periferia Parisului, în zona Aubervilliers.

Jalila Bouzid a oferit asistenţă medicală acestui grup din 2007, timp în care nomazii au fost expulzaţi din Argenteuil, Bondy, Noisy-le-Sec, Rosny-sous-Bois, Le Blanc-Mesnil, Pantin, Bondy, La Courneuve, Sarcelles şi Saint-Denis.

"Aici poliţia nu a intervenit în ultimele 24 de ore şi încă nu pot fi expulzaţi fără o procedură prealabilă", explică Jalila Bouzid.

Potrivit reprezentantei Medecins du Monde, discursul rostit de preşedintele Nicolas Sarkozy în urmă cu un an la Grenoble nu a schimbat cu nimic situaţia în privinţa expulzării romilor. "Mobilizarea forţelor de ordine nu are niciun interes, pentru că grupurile evacuate se instalează în alte locuri. Însă există alte forme de hărţuire practicate de poliţie, precum reţineri nejustificate, confiscarea instrumentelor de cântat sau intervenţii cu cagule pe feţe", explică specialistul, sublinind că întreaga situaţie nu face decât să înrăutăţească starea de sănătate a romilor din Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel