AutoItalia a devenit reprezentantul oficial al mărcii Jeep în România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
jeep
jeep

AutoItalia Group demarează comercializarea americane Jeep pe plan local, la preţuri cuprinse între 25.950 şi 43.000 euro, devenind astfel reprezentantul oficial al mărcii în România, a anunţat, joi, compania.

Gama comercializată cuprinde patru modele: Jeep Compass, Jeep Grand Cherokee, Jeep Wrangler şi Jeep Wrangler Unlimited.

Jeep Compass, un SUV compact ce înglobează o serie de tehnologii de ultima oră, este echipat cu noul motor de 2.2 litri turbo diesel de 163 CP, respectiv 136 CP. Modelul dispune de sistemul de tracţiune integrală Freedom Drive I, dar şi de noi mecanisme de direcţie şi suspensie. Pentru prima oară în Europa, modelul dispune acum şi de transmisia 4x2. Versiunile de echipare sunt Sport şi Limited, preţul special de lansare pornind de la 25.950 euro, TVA inclus, transmite Agerpres.

Al doilea model al gamei este Jeep Grand Cherokee, a patra generaţie a maşinii, este echipat cu sistemul de suspensie pneumatic Quadra Lift şi controlul tracţiunii Select Terrain, cu cinci setări, pentru a garanta performanţa on şi off road. Maşina dispune de un motor dezvoltat recent de Fiat Powertrain, un turbo diesel V6 3.0 litri cu injectoare de 1.800 de bari şi tehnologie Multijet II. Nivelurile de echipare sunt Laredo, Limited şi Overland, iar preţul de comercializare porneşte de la 43.000 euro, fără TVA.

Nu în ultimul rând, Jeep Wrangler şi Jeep Wrangler Unlimited propun un design interior îmbunătăţit, cu materiale de calitate superioară şi o mai bună ergonomie. Autovehiculul este pus în mişcare de noul motor turbo diesel 2.8 litri de 200 CP şi dispune de sistemul Start&Stop pentru o mai eficientă economisire a combustibilului. Cele trei configuraţii disponibile sunt Sport, Sahara şi Rubicon, preţul de pornire pentru acestea fiind de la 31.500 euro, cu TVA.

Marca Jeep a luat naştere în urma cu 70 de ani când armata SUA a solicitat crearea unui automobil modern, cu totul special, care să servească celor mai diverse scopuri în cele mai neprietenoase condiţii.

În data de 15 iulie 1941 a fost produs astfel primul Jeep 4x4, un vehicul militar numit Willys Overland, devenit în scurt timp un adevărat erou al celui de-al doilea Război Mondial.

Patru ani mai târziu începe producţia de serie a primului autovehicul Jeep pentru uz civil, considerat de altfel şi primul off roader modern din industria auto.

Fiat Group a preluat în iunie 2009 grupul american Chrysler, şi a inclus astfel în portofoliul său european nu numai o gamă de noi modele din care face parte şi Jeep.

Reţeaua de concesionari din România ai mărcii Jeep cuprinde, în prezent, şapte showroomuri: trei în Bucureşti (Jeep AutoItalia City Gates, AutoItalia Colentina şi AutoPerugia 1 Decembrie), şi câte unul în Constanţa, Iaşi, Cluj şi Piteşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel