Virgil Musta, care a salvat cei mai mulți infectați cu COVID-19, AVERTISMENT pentru români: Pot fi TOXICE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Virgil Musta, directorul secției de boli Infecțioase a spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre autoadministrarea medicamentelor în perioada pandemiei de COVID-19.

"Nu este recomandat sub nicio formă să se autoadministreze medicație, nu numai în infecția cu COVID-19, ci în principiu. Cu atât mai mult cu cât medicamentele folosite în infecția cu COVID-19 pot fi toxice, se folosesc doar în anumite condiții, pentru anumiți pacienți, sunt protocoale foarte stricte. În plus, lumea face provizii de medicamente pe care nu știu cum o să le folosească, riscând să-și facă mai mult rău decât bine", a declarat Virgil Musta, în exclusivitate pentru DCNEWS

Există tratament pentru COVID-19? 

"Sunt mai multe scheme terapeutice care sunt folosite și la noi în țară și pe plan mondial, iar noi le adaptăm în funcție de rezultatele pe care le cunoaștem sau pe care le aflăm din studiile efectuate. De aceea, cu atât mai mult, o schemă care astăzi are o anumită eficiență, apoi se descoperă alta mai nouă și o readaptăm. Nu este bine ca lumea să-și facă provizii de medicamente", a completat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel