Auto Magna International, uzină în Ungaria. Producătorul s-a răzgândit
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Producătorul canadian de componente auto Magna International a obţinut aprobările necesare pentru a construi o uzină în vestul Ungariei, ceea ce ar putea determina compania să aleagă Ungaria în defavoarea Sloveniei pentru noua sa facilitate de producţie, a informat marţi Radio Slovenia, preluat de Reuters. 

Potrivit postului public de radio din Slovenia, Magna intenţionează să înceapă să construiască o facilitate de producţie în oraşul ungar Zalaegerszeg, la 45 de kilometri de graniţa cu Slovenia, dacă autorităţile slovene nu eliberează în scurt timp autorizaţia de construcţie. 

La începutul acestei luni, Agenţia de mediu din Slovenia a dat undă verde Magna International pentru a începe să construiască facilitatea sa de producţie, dar orice contestaţie la decizia Agenţiei ar putea întârzia eliberarea autorizaţiei finale cu câteva săptămâni sau luni. 

Radio Slovenia susţine că Magna va începe să construiască uzina în Ungaria, în cazul în care vor fi depuse contestaţii la autorizaţia emisă de Agenţia de mediu din Slovenia. 

Magna International este al treilea producător mondial de componente auto cu 161.000 de angajaţi şi 327 de facilităţi de producţie în 29 de ţări. La începutul acestui an compania canadiană şi-a anunţat intenţia de a construi o nouă facilitate de producţie în Slovenia care va genera 400 de locuri de muncă. Potrivit autorităţilor de la Ljubljana, în următorii ani Magna este gata să investească până la 1,24 miliarde de euro în Slovenia şi să creeze până la 6.000 de locuri de muncă în mai multe faze de investiţii, ceea ce ar urma să fie una dintre cele mai mare investiţii străine făcute vreodată în Slovenia, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel