Austriacul Gerhard Karner anunță o scădere fabuloasă a migrației ilegale. De la 19.300 de migranți ilegali, în 2022, la doar 300, în 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Doar 300 de migranți ilegali au fost depistați în Burgenland, în 2024, cu 19.000 mai puțini față de 2022. 

Potrivit ministrului de Interne austriac, Gerhard Karner (ÖVP), migrația ilegală a fost mult redusă în acest an. În prima jumătate a anului 2024, 300 de migranți ilegali au fost reținuți la granița ungaro-austriacă. 

În prima jumătate a anului 2022 erau 19.300. Potrivit lui Karner, s-au apropiat de obiectivul „zero migrație ilegală”. Migrația ilegală la granița Burgenland a dus la mișcări de refugiați în toată Austria. Controalele adecvate la graniță, în vecinătatea graniței și, de asemenea, cooperarea strânsă cu Serbia au făcut acum posibile aceste cifre, a spus ministrul de Interne. El va prezenta vineri un bilanț semestrial al cererilor de azil, arată burgenland.orf.at

În România, conform anunțului făcut de către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în urmă cu o săptămână, migrația ilegală a scăzut cu 72%. 

În contextul unei declarații recente despre intrarea României în Schengen terestru, Cătălin Predoiu declara: ”România trebuia să intre de mult în spațiul Schengen. Din păcate, nu există o dată precisă stipulată în tratate, ci există criterii care au fost stipulate, criterii care au fost îndeplinite de mult. Anul trecut a existat o decizie privind frontierele aeriene și maritime și anul acesta depunem eforturi diplomatic pentru a reuși ca în acest an să ne atingem acest obiectiv. Aș vrea să subliniez faptul că această intrare în spațiul Schengen este o decizie care, conform tratatelor, se ia cu unanimitate. Nu ține doar de eforturile pe care le face România. Principalul lucru pe care noi trebuie să îl facem este să păstrăm cifrele privind migrația ilegală la un nivel foarte scăzut. În ultimele 12 luni, România a scăzut migrația ilegală cu 72% și suntem una dintre cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. În mod repetat și deschis se recunoaște acest lucru în Consiliul JAI și este dat chiar exemplu cazul țării noastre de bună practică în privința combaterii migrației ilegale și cooperării la frontieră cu toți vecinii. Asta este baza demersului nostru diplomatic”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel