Austria, restricții dure pentru nevaccinați. Ciuhodaru: Teren minat! Pare mai mult un fel de pedepsire
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Dr. Tudor Ciuhodaru
Dr. Tudor Ciuhodaru
Austria introduce carantina, pentru a încetini o nouă creștere a cazurilor de infecție SARS-CoV-2. Medicul Tudor Ciuhodaru susține că măsura este „aberantă”.

Austria a autorizat primul lockdown la nivel național pentru persoanele nevaccinate cu vârsta de peste 12 ani. Este prima țară din lume care impune o astfel de măsură.  

Carantina pentru persoanele nevaccinate cu vârsta peste 12 ani a fost impusă de guvern după un record de infectări cu COVID-19, transmite Deutsche Welle. Măsura va însemna că oamenii vor avea voie să iasă din casă doar pentru activități esențiale, printre acestea numărându-se mersul la medic sau cumpărarea de alimente.

„Ceea ce se întâmplă în Austria arată din nou că suntem pe un teren minat. Pare mai mult un fel de pedepsire a nevaccinaților. Pentru că certificatul de vaccinare arată că ești vaccinat și atât. Nu știi dacă ești imunizat, dacă ești infectat și transmiți boala mai departe. (...) Este o altă decizie politică, de altfel aberantă”, a spus, luni dimineață, la Antena 3, medicul Tudor Ciuhodaru.

Austria introduce restricții pentru nevaccinați

Aproximativ două milioane de persoane care nu au fost complet vaccinate împotriva Covid-19 au fost plasate în izolare în Austria, în contextul în care țara se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri, relatează BBC.

„Nu luăm această măsură cu ușurință, dar, din păcate, este necesară", a declarat cancelarul Alexander Schallenberg.

Persoanele nevaccinate vor avea voie să iasă din casă doar pentru a merge la muncă sau pentru cumpărarea de alimente.

Aproximativ 65% din populația Austriei este complet vaccinată - una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest.

Între timp, rata de infectare de șapte zile este de peste 800 de cazuri la 100.000 de persoane, una dintre cele mai ridicate din Europa.

Europa a devenit din nou regiunea cea mai grav afectată de pandemie, iar mai multe țări introduc restricții și avertizează asupra creșterii numărului de cazuri.

Măsurile adoptate luni de Austria, care vin pe fondul presiunii tot mai mari asupra spitalelor din țară, vor dura inițial 10 zile. Vor fi scutiți copiii sub 12 ani și persoanele care s-au vindecat recent.

În weekend, sute de persoane au protestat în Viena, fluturând bannere pe care scria: "Corpurile noastre, libertatea noastră de a decide".

Guvernul spune că poliția va efectua controale punctuale în spațiile publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel