Data publicării:

Austria ne spune „NU Schengen”. Tomac explică cele două soluții pe care le are România după decizia Vienei

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Eugen Tomac
Sursa foto: Facebook Eugen Tomac
Europarlamentarul român Eugen Tomac a oferit un interviu DC News în contextul unui nou refuz al Austriei de a debloca extinderea Spațiului Schengen și a da undă verde aderării României, care îndeplinește toate criteriile. 

În cursul acestei săptămâni, în prezența ministrului de Interne Cătălin Predoiu la Viena, Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne a reiterat faptul că Austria nu va vota pentru accederea României la Spațiul Schengen, o decizie care a provocat încă din decembrie 2022 furia Bucureștiului, în contextul în care țara noastră îndeplinește toate criteriile de aderare.

Europarlamentarul și liderul PMP Eugen Tomac analizează situația în care ne aflăm la DC News. 

Tomac explică în exclusivitate pentru DC News cum poate fi implementată ambițioasa propunere privind realizarea de către România, Bulgaria și Grecia a unui spațiu Schengen între ele cu notificarea instituțiilor europene.

Totodată, el crede că există două soluții în acest moment pentru România după ce a devenit clar că Austria nu ne va debloca aderarea la Schengen: Punerea acestei probleme de către președintele Klaus Iohannis pe ordinea de zi a Consiliului European din această toamnă iar astfel CE să pună presiune pe Viena pentru deblocarea extinderii Schengen, iar a doua soluție ar fi ca Guvernul român să acționeze mult mai curajos și să intervină în procesul deschis chiar de Tomac la deschis la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene împotriva Austriei. 

Există un precedent în acest sens, pe care Eugen Tomac îl explică în interviu.

Va fi abordată și situația internă pe plan politic. Liderul PMP anunță că va exista o moțiune de cenzură împotriva Guvernului ca urmare a asumării netransparente a modificărilor fiscale, moțiune care va fi înaintată de USR și Forța Dreptei, nu de AUR care nu deține voturile necesare.

Urmăriți integral în ceea ce urmează interviul acordat de Eugen Tomac DC NEWS

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel