Data publicării:

Australianul Pocock şi-a anunţat retragerea internaţională după Cupa Mondială din Japonia

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Aripa australiană David Pocock, multă vreme afectată de accidentări, a anunţat, vineri, că se va retrage de la echipa naţională după Cupa Mondială de rugby din Japonia (20 septembrie - 2 noiembrie), informează AFP.

Emblematicul jucător al "Wallabies", în vârstă de 31 de ani, îşi anunţase deja în luna mai intenţia de a se retrage din Super Rugby, competiţia etalon a echipelor din Emisfera sudică, dar de data aceasta el a declarat pentru presă că meciul de pregătire cu Samoa, programat sâmbătă la Sydney şi unde va purta banderola de căpitan, va fi ultimul în Australia.

"Simt că a venit timpul să trec la alte lucruri şi să îmi aduc contribuţia în alte sectoare", a declarat Pocock, care va juca pentru echipa Panasonic Wild Knightswith în elita japoneză din sezonul viitor.

David Pocock completează o listă în creştere de australieni care se vor retrage din naţională după Cupa Mondială: Will Genia, Sekope Kepu şi veteranul Tatafu Polota-Nau, neselecţionat pentru Japonia, care se va opri şi el după meciul de sâmbătă cu Samoa.

Pocock a debutat la echipa Australiei în 2008 şi a disputat 77 de meciuri pentru ţara sa. Însă el va îmbrăca tricoul "Wallabies" în meciul cu Samoa după aproape un an, ca urmare a unei serii de accidentări la pulpa piciorului, la gât şi comoţii cerebrale care au condus la un sezon aproape alb în 2019, cu doar trei meciuri în Super Rugby pentru clubul australian Brumbies, la care evoluează din 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel