Australia. Incendiile de vegetaţie au făcut primele victime din acest sezon
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cadavrul unui bărbat septuagenar şi cel al soţiei sale au fost descoperite în locuinţa lor calcinată din estul Australiei, a anunţat joi Poliţia locală, precizând că cele două persoane decedate reprezintă primele victime cauzate de incendiile de vegetaţie care devastează această regiune a ţării, informează AFP. 

Astfel de incendii se produc în fiecare an pe insula-continent în timpul primăverii şi verii australe. Anul acesta însă, au fost extrem de precoce şi de intense, izbucnind imediat după debutul lunii septembrie, în focare identificate din nordul statului New South Wales (sud-estul ţării) şi până în zonele tropicale din statul Queensland (nord-estul ţării). Cel puţin 29 de locuinţe şi alte clădiri au fost distruse de flăcări în această săptămână în New South Wales.

În Long Gully, o zonă rurală din acest stat, au fost descoperite marţi dimineaţă cadavrul unui bărbat de 77 de ani şi cel al soţiei sale, în vârstă de 68 de ani, a precizat un purtător de cuvânt al Poliţiei australiene. Incendiul din Long Gully a izbucnit pe 4 octombrie. Regiuni vaste din New South Wales şi din Queensland se confruntă cu o secetă severă.

Meteorologii au emis avertismente în legătură cu riscul sporit de incendii pe durata verii care se apropie, din cauza temperaturilor mai mari decât valorile medii multianuale. Sezonul incendiilor de vegetaţie debutează în general în Australia în luna septembrie în nordul extrem din Queensland, înainte de a progresa lent spre sud-est şi de a ajunge în New South Wales în jurul Crăciunului, apoi în statul Victoria şi în Tasmania, în lunile ianuarie şi februarie, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel