Audierile miniștrilor propuși în Guvernul Orban II - Ziua a II-a. Astăzi, șapte candidați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
O nouă zi fierbinte în Parlamentul României, unde Comisiile reunite vor audia o nouă serie de miniștri propuși să alcătuiască Guvernul Orban II.

Astăzi, audierea miniştrilor propuşi să facă pare din Guvernul Orban II continuă, urmând a apărea în faţa comisiilor de specialitate candidaţii propuşi pentru portofoliile de la Economie, Dezvoltare, Sport, Justiţie, Educaţie, Afaceri externe şi Cultură.

Lista de marți


Primul care apare în faţa comisiilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului este Virgil Popescu, propus la Ministerul Energiei. Audiera sa este programată la ora 9.00.

De la ora 10.00 va fi audiat Ion Ştefan, propus la Dezvoltare. Ştefan este unul dintre cei trei miniştri care au primit aviz negativ la audierea din luna octombrie, înainte de învestirea în funcţie a Guvernului Orban.

De la ora 12.00 va fi audiat Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Sportului, de la ora va fi audiat Cătălin Predoiu, pentru Ministerul Justiţiei, iar de la ora 14.00 va fi audiată Monica Anisie, pentru Ministerul Educaţiei.

Ultimii doi candidaţi audieţi marţi sunt Bogdan Aurescu, pentru Ministerul Afacerilor Externe, şi Bogdan Gheorghiu, pentru Ministerul Culturii.

Ultima zi de audieri

Audierile vor continua miercuri, iar în 24 februarie, de la ora 16.00, este programat votul pentru învestire. Luni au fost audiaţi Florin Cîţu – Ministerul Finanţelor, Cosel Alexe – Ministerul Mediului, Nicolae Ciucă – Ministerul Apărării şi Marcel Vela - Ministerul Afacerilor Interne. Singurul care a fost avizat pozitiv a fost Nicolae Ciucă.

Premierul demis Ludovic Orban nu a fost prezent să-și susțină candidații, așa cum a făcut la prima învestire. Conform declarațiilor sale, PNL nu-şi doreşte învestirea Guvernului, întrucât urmăreşte să declanşeze procedura alegerilor anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel