Audierea chinezului Sun la TAS, amânată pentru luna octombrie
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Audierea înotătorului chinez Sun Yang la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, prevăzută pentru luna septembrie după ce sportivul a fost depistat pozitiv la un control antidoping anul trecut, a fost amânată pentru octombrie, a anunţat marţi TAS, ce a confirmat că audierea va fi publică.

Un raport exploziv al comitetului antidoping al Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), redactat în ianuarie, a confirmat că triplul campion olimpic a distrus în luna septembrie propriul său eşantion de sânge cu un ciocan în timpul unui control inopinat, aminteşte AFP.

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) a făcut apel la TAS după ce FINA l-a exonerat pe Sun Yang pentru un viciu de formă, ceea ce i-a permis sportivului de 27 de ani să participe la recentele Mondiale de la Gwangju (Coreea de Sud), unde mai mulţi înotători s-au arătat nemulţumiţi de prezenţa sa.

TAS a "încercat să organizeze o audiere pentru luna septembrie însă din cauza unor circumstanţe personale neprevăzute, una din părţi a fost nevoită să ceară amânarea audierii", a indicat într-un comunicat tribunalul cu sediul la Lausanne.

"Cât mai curând va fi stabilită o nouă dată a audierii, dar sunt puţine şanse ca aceasta să aibă loc mai devreme de sfârşitul lui octombrie", a adăugat TAS.

Audierea, ce ar urma să aibă loc în Elveţia, nu neapărat la Lausanne, va fi în mod excepţional publică, deschisă în primul rând presei. În istoria acestui tribunal, înfiinţat în 1984, va fi doar a doua oară când o audiere va fi deschisă publicului. 

Procedura ar putea duce la suspendarea pe viaţă a campionului, care a fost suspendat trei luni pentru dopaj în 2014. Sportivii găsiţi vinovaţi de dopaj riscă o asemenea sancţiune în caz de recidivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel