AUDI, super investiție în Ungaria. Surpriză pe piața auto
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
Audi continuă să se extindă și investește masiv într-o fabrică din Ungaria. 

Audi Ungaria îşi extinde fabrica din oraşul Gyor, din nord-vestul ţării, investind 3,80 miliarde de forinţi (10,50 milioane de euro), a anunţat marţi ministrul ungar al Afacerilor Externe şi Comerţului, Peter Szijjarto, transmite MTI, scrie Agerpres. 

Guvernul de la Budapesta sprijină investiţia cu un grant de 1,20 miliarde de forinţi, iar extinderea unităţii va permite păstrarea a 700 de locuri de muncă, a precizat Szijjarto.

Protecție față de Covid-19



Szijjarto a lăudat cooperarea cu Audi pe segmentul protecţiei faţă de coronavirus, compania germană ajutând până acum la vaccinarea a aproximativ 3.000 de persoane. În viitorul apropiat, Audi Ungaria va sprijini vaccinarea unui număr similar de persoane.

Companiile auto din Germania sunt responsabile pentru 30% din producţia industrială ungară şi au 170.000 de angajaţi, a explicat ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului din Ungaria.

În timp ce toate companiile se concentrează pe electro-mobilitate, Ungaria speră să-şi întărească rolul de lider "în noua eră a producerii de maşini". Fabrica Audi din Gyor produce motoare pentru vehicule electrice folosind tehnologii care sunt esenţiale pentru redresarea economică, a subliniat oficialul ungar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel