Data actualizării:
Data publicării:

"Aud enorm de multă suferinţă ascunsă în spatele kilogramelor în plus, multă ruşine". Cori Grămescu atrage atenția: Miezul nostru intern rămâne crud, dureros şi instabil

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andres Ayrton)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Andres Ayrton)
Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, a vorbit despre slăbire și relația cu corpul nostru. Aceasta a atras atenția asupra unui aspect extrem de important.

"Ultimele luni mi-au adus mulţi clienţi foarte faini, oameni care au pe de o parte mult de slăbit, pe de altă parte au şanse foarte bune să o facă pentru că, în cele mai multe cazuri, au atins maturitatea necesară pentru a avea cu adevărat grijă de ei. Am avut tot felul de discuţii interesante pe marginea procesului intern de slăbire şi am câteva concluzii pe care le împărtăşesc cu voi. 

1. Slăbirea tine foarte mult de repararea relaţiei cu un copil interior adeseori abuzat, neiubit sau, mai rău, iubit condiţionat. Până nu aducem lumină şi iubire acolo, miezul nostru intern rămâne crud, dureros şi instabil. 

2. Slăbirea sănătoasă ține foarte mult de respectul pe care considerăm că îl merităm. Când avem respect pentru noi înşine, simţim în mod automat că ni se cuvine să ne alocăm timp, efort, să ne oferim hrană bună şi să avem grijă de noi în mod constant. 

3. Sportul ține de conexiunea pe care o construim cu corpul nostru şi impacteaza tot - de la putere de concentrare, la viaţa sexuală, digestie, slăbire şi odihnă. 

4. Slăbirea sănătoasă este un proces de vindecare, în care învăţăm să avem grijă de noi din perspectiva unui adult responsabil, învăţăm să ne construim un univers ludic care nu ne destabilizează şi învăţăm să ne centrăm pe propriile noastre nevoi în mod echilibrat, trasând limite celor din jur şi asumându-ne responsabilitatea pentru deciziile noastre. 

5. Slăbirea sănătoasă este un proces de ieşire din disonanţa cognitivă şi de aliniere matură la un sistem de valori eficient. 

6. O relaţie sănătoasă cu corpul nostru este o relaţie fluidă, matură şi, totuşi, ludică, bazată pe curiozitate şi încrederea în propria persoană. 

Aud enorm de multă suferinţă ascunsă în spatele kilogramelor în plus, multă ruşine, multă reprimare şi renunţare la propria persoană, iar clienţii cu care lucrez sunt, de cele mai multe ori, conştienţi de toate aceste lucruri, chiar dacă se găsesc în stadii diferite de acceptare ale acestei dureri. 

Dacă citiţi rândurile astea şi simţiţi că ceva în voi rezonează cu ceea ce citiţi, să ştiţi că lucrurile se pot repara, se poate să trăiţi şi fără ruşine, fără neîncredere în propria persoană, fără abandon. Mai toate lucrurile în viaţa noastră se pot repara, iar corpul nostru este un minunat univers magic, aveţi încredere că magia asta este şi în voi!", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel