Au tăiat porcul de Crăciun pe bloc. Isprava unor oameni din Baia Mare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Au tăiat porcul de Crăciun pe bloc, Isparava unor oameni din Baia Mare / Foto: Pixabay, de Yair Ventura Filho
Au tăiat porcul de Crăciun pe bloc, Isparava unor oameni din Baia Mare / Foto: Pixabay, de Yair Ventura Filho
Mai mulți bărbați din Baia Mare au tăiat porcul de Crăciun pe bloc.

Nu, nu este o glumă. Este isprava unor bărbați din Baia Mare care s-au gândit că dacă nu au curte, pot tăia porcul de Crăciun și pe bloc. Mai exact, șase bărbați și un băiețel de aproximativ 5-6 ani au participat la sacrificarea porcului de Crăciun pe o clădire de locuit, transmite Realitatea Plus. 

Ei au urcat pe terasa blocului ziua în amiaza mare și au trecut la treabă. Aceștia au sacrificat porcul, după care au început să îl pârlească, potrivit tradiției. Imaginile au ajuns și la oamenii legii care i-au amendat cu suma de 200 de lei.

Un român consumă, în medie, 28 de kg de carne de porc anual

Aducem din afară 80% din necesarul de carne de porc, faţă de 20%, cât importam în urmă cu 6 ani. Cantitatea cea mai mare de carne o luăm din Spania, Olanda, Germania şi Polonia. Un român consumă, în medie, 28 de kilograme de carne de porc anual. "Toate celelalte ţări din care noi, în continuare, importăm carne în cantităţi masive au lucrat la un plan de stopare a răspândirii pestei porcine. La noi nu s-a făcut, practic nu a existat niciun element de susţinere a fermelor în această direcţie. Iar asta a condus fie la pierderea de animale, fie la o scădere a apetitului de a creşte porci, pentru că riscul ca ferma să fie contaminată a crescut şi s-a menţinut în fiecare an" a spus preşedintele PCPR, Ioan Ladoşi.

Din 2022, în crescătoriile din Europa au apărut 285 de focare de pestă porcină africană, iar numărul de cazuri numărate de OIE până la 1 septembrie este de aproape 71.000. Virusul este mai popular în partea de est a Europei, care raportează 197 de focare în Republica Moldova şi în vestul Rusiei. Cinci dintre focare au fost descoperite în ultima săptămână. Epidemia de pestă porcină africană a ajuns până în provincii din Italia și Germania, unde s-au declanșat mai multe focare. În urma acestora aproape 2.800 de animale au fost sacrificate. Deoarece nu există un tratament împotriva acestei afecțiuni, pesta porcină africană este considerată mortală pentru animale şi duce la sacrificarea în masă a animalelor pentru a evita o epidemie. Vezi mai mult AICI.

Cum faci tobă de porc pentru Crăciun. Patru condimente care-i dau un gust excelent. Nu trebuie să-ți lipsească!

De Crăciun, toba de porc se numără printre preparatele care nu lipsește de pe masă. Iată cum se prepară și ce condimente nu trebuie să-ți lipsească.

Ingrediente:

- un cap de porc

- 800 de grame de limbă de porc

- două kilograme de carne macră

- inimă şi rinichi de porc

- condimente, după gust - sare, piper, cimbru, foi de dafin

Cum se prepară:

Se spală capul de porc şi celelalte organe pentru a se îndepărta sângele, apoi se pun la fiert. Se ia spuma, după care se adaugă condimentele: piper boabe, foi de dafin şi cimbru. Capul de porc se fierbe până când cade carnea de pe os, scrie clickpentrufemei.ro.

Carnea şi celelalte organe se scot înainte şi se lasă să se răcească. După ce s-au răcit, se taie bucăţi mici. Tocăm mărunt şi carnea de la căpăţâna porcului. Condimentăm totul cu sare, piper măcinat şi cimbru, apoi adăugăm o cană din zeama în care am fiert totul şi amestecăm bine.

Se umple membrana de tobă cu amestecul preparat. Se leagă la un capăt sau se coase. Dacă e nevoie se înţeapă membrana pentru a nu crăpa şi se pune din nou la fiert. Adăugaţi şi condimente. Fierbem timp de 20-30 de minute, apoi se pune la presat timp de două ore. Vezi mai mult AICI

Mâncăm porc de import! Ioan Ladoşi, APCPR: Din 5 fripturi, doar una mai este de provenienţă românească. Este o situaţie disperată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel