Data actualizării:
Data publicării:

Au pus cuşcă pentru ursul Rambo şi au prins o pisică

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Se întâmplă în Ploieşti, unde ursul fugar de acum câteva săptămâni încă mai este vânat de autorităţi. Fără succes.

Administrația locală din Ploiești a apelat la o capcană modernă, dotată cu senzori de mişcare, pentru a prinde ursul care se perindă de trei săptămâni la marginea municipiului. Însă nici de această dată n-au reuşit să captureze animalul. În cușcă nu a intrat niciun urs periculos, ci o... pisică.

„Cușca instalată în zona Vega pentru capturarea ursului care dă târcoale Ploieștiului nu a dus la prinderea animalului. Însă, mâncarea lăsată acolo a atras atenția altor animale… O pisică a intrat în cușcă, a activat senzorii de mișcare, iar ușa cuștii s-a închis, blocând în interior felina”, scrie Ziarul Incomod

Nici în nopțile de dinaintea "marii capturi" care ştie doar să miaune cușca împrumutată de la primăria Măneciu nu a funcționat. Deși a fost montată în Ploiești, în zonele în care a fost văzut animalul, ursul a venit și a mâncat mere direct din copacii aflați în jurul cuștii.

Primăria Ploieşti a anunţat deja, oficial, că ursul care a fost văzut în repetate rânduri în oraş nu a fost încă prins. Totodată, echipaje ale Poliției Locale Ploiești și Inspectoratului Județean de Jandarmi Prahova monitorizează, alternativ, zonele sus indicate, la interval de o jumătate de oră.

Presa locală critică „haosul general” al operațiunilor de căutare, dat fiind că de mai bine de trei săptămâni prezența ursului a fost semnalată în apropiere sau chiar în oraș fără ca autoritățile să reușească să-l prindă. Pentru că a reușit să scape de fiecare dată, şocalnicii l-au poreclit pe ursul fugar de aproape o lună... „Rambo”.

Aşa arată cuşca în care ar fi trebuit să fie prins un urs, nu o pisică.

Foto: captură Incomod

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel