Au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Date 14 ianuarie
Autor: Anca Murgoci | Publicat pe: 14 ian, 10:55
WhatsApp
14 ianuarie
Au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. 

„Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 14 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 9.884 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 30 de decese, dintre care 3 anterioare. Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

UPDATE: https://www.dcnews.ro/bilant-covid-19-14-ianuarie-datele-complete-ale-zilei_853458.html

VEZI ȘI: A patra doză de vaccin, autorizată în Spania pentru persoanele vulnerabile

Spania a autorizat administrarea celei de-a patra doze a unui vaccin anti-COVID-19 pentru anumite persoane vulnerabile, precum cele imunodeprimate, au anunţat joi autorităţile sanitare din această ţară, care se confruntă cu un val de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, informează AFP. 

Sunt vizaţi anumiţi bolnavi de cancer, persoane care au beneficiat de un transplant, cele care fac dializă şi cele care urmează un tratament imunosupresor, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Spania, precizând totodată că această nouă doză de supra-booster poate fi administrată la cinci luni după cea de-a treia doză.

G Ad:

Pentru populaţia generală, a treia doză de vaccin va fi accesibilă de acum înainte pentru persoanele de peste 18 ani, nu doar pentru cele de peste 40 de ani aşa cum era cazul până joi, iar doza booster va putea fi administrată la cinci luni după cea de-a doua doză, nu după şase luni aşa cum se proceda până în prezent.

Spania, una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial

Cu 90,5% din populaţia sa de peste 12 ani vaccinată cu schemă completă, Spania este una dintre campioanele vaccinării anti-COVID-19 la nivel mondial. În total, 38,5% dintre copiii spanioli din grupa de vârstă 5-11 ani au primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID-19.

Spania a înregistrat 7,7 milioane de cazuri de coronavirus şi 90.508 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei, care a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în martie 2020.

VEZI ȘI: Creierul lui Mihai Eminescu, un mister total. Descoperirea care cutremură. 15 ianuarie, Zi a Culturii Naționale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro