Atletism: Participarea lui Mo Farah la Mondialele de la Doha, tot mai incertă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Revenirea atletului britanic Mohamed Farah, cvadruplu campion olimpic, în cursele pe pistă, cu prilejul Mondialelor de la Doha (27 septembrie - 6 octombrie), a devenit tot mai improbabilă, după ce acesta a fost anunţat la startul maratonului oraşului Chicago din 13 octombrie, relatează AFP.

Organizatorii prestigiosului maraton american au anunţat joi prezenţa lui Mo Farah la start, la doar şapte zile după proba de 10.000 m din cadrul Campionatelor Mondiale de atletism. Atletul britanic a dat indicii că ar putea reveni pe pistă să-şi apere titlul mondial la 10.000 m, după ce săptămâna trecută a declinat selecţia pentru proba de maraton la Doha. O tentativă de a alerga 10.000 m şi apoi maratonul este foarte improbabilă, mai ales că implică şi o deplasare lungă între cele două curse.

Din 2018, Mo Farah s-a concentrat pe cursele de şosea şi anul trecut a câştigat maratonul oraşului Chicago şi a stabilit un nou record european cu 2h05min11sec. Victoria de la Chicago de anul trecut a fost un moment foarte special pentru mine. Îmi doresc să revin şi să-mi apăr titlul pe străzile din Chicaco, a declarat Farah. În maratonul Londrei din aprilie, Farah s-a clasat al cincilea (2h05min39sec), departe de învingătorul kenyan Eliud Kipchoge (2h02min37sec). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel