Atletism: Caster Semenya participă la Mondialele din Qatar doar dacă se poate alinia în proba de 800 m
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Atleta sud-africană Caster Semenya, dublă campioană olimpică la 800 m, a anunţat că va participa la Mondialele 2019 de la Doha (Qatar), doar dacă va putea concura în proba ei favorită, relatează EFE. 

Semenya, triplă campioană mondială la 800 m, a făcut declaraţia după ce a câştigat duminică proba de 800 m de la Stanford, din cadrul Ligii de Diamant: Dacă nu pot alerga la 800 m, nu voi alerga la Mondiale, nici 1.500 m. Îmi voi lua o vacanţă şi mă voi întoarce pentru sezonul viitor. Campioana olimpică a concurat la Stanford pe baza unei decizii de precauţie a tribunalului federal din Elveţia, care a suspendat temporar regulamentul IAAF privind participarea sportivele hiperandrogene în competiţii doar dacă se supun unui tratament care să le reducă nivelul de testosteron din sânge sub limita de 5 nmol/L pentru o perioadă continuă de şase luni înainte de a concura.

Semenya este încrezătoare că va participa atât la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, cât şi la ediţiile de la Paris (2024) şi Los Angeles (2028). Dacă va pierde bătălia juridică din instanţe, Semenya nu exclude să renunţe la atletism: Sunt o mulţime de curse şi de lucruri pe care le pot face. Sunt o sportivă talentată. Pot juca fotbal, baschet să alerg 100 sau 200 m.

Pot face tot ce îmi propun. IAAF le-a impus prin regulament sportivelor hiperandrogene să urmeze un tratament de diminuare a nivelului natural de testosteron pentru a se alinia la probele între 400 m şi o milă. Este o bătălie legală, este ca un război. Nu trebuie să te predai. Azi câştig eu, mâine câştigi tu. Dar nu o fac pentru mine. Eu sunt campioană mondială, am cucerit deja tot ce voiam. Fac asta pentru cei care nu se pot apăra, a concluzionat Semenya.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel