Atletism: Nike a închis centrul de pregătire din cadrul Proiectului Nike Oregon
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Compania Nike a anunţat închiderea centrului de antrenament din cadrul Proiectului Nike Oregon (NOP), ca urmare a suspendării de patru ani dictată de Agenţia americană antidoping (USADA) împotriva antrenorului Alberto Salazar, fondatorul (NOP), relatează presa internaţională.

Centrul de antrenament a fost înfiinţat cu scopul de a revitaliza performanţele atleţilor americani în probele de fond şi de maraton sub conducerea lui Alberto Salazar, care ca sportiv a câştigat de trei ori consecutiv maratonul de la New York începând cu 1980. USADA a anunţat la începutul lunii că l-a suspendat pe Salazar, care a antrenat sportivi de top, precum britanicul Mo Farah, pentru că a orchestrat şi facilitat o conduită de dopaj interzisă, în calitate de antrenor principal al NOP. USADA a demarat în 2015 o anchetă asupra NOP, după ce BBC a dezvăluit practici de dopaj la centrul de antrenament de la Beaverton (Oregon), condus de Salazar.

Potrivit revistei Runner's World, Mark Parker, preşedintele executiv al Nike, a declarat că această situaţie, însoţită de afirmaţii neîntemeiate în curs de de desfăşurare, reprezintă o distragere pentru mulţi dintre sportivi şi compromite capacitatea lor de a se concentra pe nevoile lor de antrenament şi de competiţie. Prin urmare, am luat decizia de a renunţat la proiectul Oregon. Compania a închis de asemenea şi website-ul centrului, dar va continua să ajute atleţii din program găsindu-le alte soluţii de antrenament, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel