Atlanta, sub VISCOL. Asemănări șocante cu România
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
atlanta-traffic-dark-1
atlanta-traffic-dark-1

Viscolul a dus la blocaj, sute de accidente și un copil născut pe marginea unei autostrăzi. Existau avertizările meteo de viscol, erau mașini noi de deszăpezire și vehicule pentru împăștierea nisipului. Scenariul pare cunoscut, însă nu a fost scris în România, ci în Atlanta. 

[caption id="attachment_418692" align="aligncenter" width="480"] Foto: businessinsider.com[/caption]

Un designer pe nume Thomas Strickland a petrecut opt ore în trafic. El a scris care sunt factorii, în opinia sa, care au dus la acest blocaj, după cum citează businessinsider.com.

Potrivit designerului, deși meteorologii anunță de mai multe zile vreme severă, dar care va aduce doar câțiva centimetri de zăpadă, cetățenii aleg să iasă cu mașinile. Înainte de momentul în care începe să ningă, nu se ia nicio măsură: adică nu se dă cu sare sau nisip înainte ca zăpada să se așeze pe șoșele, nu se închid artere. Când situația devine serioasă, se decide închiderea școlilor. Părinții merg să-și ia copiii mult mai devreme, se creează ambuteiaj. Angajatorilor li se pare o idee bună și permit angajaților să plece mai devreme, adică se creează un al doilea val de mașini. Între timp, mașinile cu sare sau nisip încearcă să o împrăștie pe șosele. La dus e ușor, dar mașinile nu mai reușesc să se întoarcă pentru a fi încărcate. Autobuzele școlare rămân și ele blocate în trafic.  Și astfel, șoferii ajung să stea mai bine de opt ore în trafic.

În România, o femeie a născut în tren, autostrăzile au fost închise cu șoferii pe ele, implicați în accidente grave, cu mașinile de deszăpezit împotmolite, cu stratul de zăpadă de 50 de centimetri pe autostradă, printre mașinile accidentate. Autostrada iar se deschide, intră alți șoferi, după o jumătate de oră se închide. Șoferii rămân mai bine de 24 de ore în diferite localități. Cei mai norocoși au fost cazați în vreo primărie.  Școlile s-au închis, oamenii din oraș au ieșit cu mașinile, alții au vrut neapărat să ajungă la munte, acolo unde rezervaseră, chiar dacă drumul fusese demult blocat...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel