Atenție! NOU mesaj tip RO ALERT: Vaccinați-vă!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Valeriu Gheorghiță a vorbit despre un nou mesaj de tip RO ALERT.

Valeriu Gheorghiță a vorbit despre un nou mesaj de tip RO ALERT:

“În cadrul CNCAV am agreat să transmitem săptămânal un mesaj prin sistemul RO ALERT în care să vorbim despre importanța respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu SARS CoV-2 și de informare din surse oficiale, precum și recomandarea foarte fermă de vaccinare. Mai mult decât atât, vor fi transmise mesaje și prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate către pacienții cu afecțiuni cronice, pacienții care se află în evidența CNAS. Voi avea întâlniri și cu asociațiile pacienților cu boli cronice către care voi transmite un mesaj foarte clar și ferm de adresabilitate către vaccinarea celor vulnerabili.

Am avut o întâlnirea cu reprezentanții medicilor de familie în CNCAV și am căzut de acord că una dintre modalitățile prin care putem să creștem conștientizarea imunizării și a beneficiilor vaccinării ar fi contactarea individuală a pacienților, în mod deosebit a celor vulnerabili, care să se facă în perioada următoare prin intermediul medicilor de familie prin toate canalele de comunicare pe care dumnealor le au cu pacienții.”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

OFICIAL: EXCEPȚIILE privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție

În localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise. Iată excepțiile:

"Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății și Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară  activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. 

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României.", arată o informare de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel