Atenţie părinţi! Facebook doreşte ca şi minorii sub 13 ani să poată avea cont la o reţea de socializare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
copil-calculator2
copil-calculator2

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, vrea ca şi copii sub 13 ani să poată avea cont la o reţea de socializare.  Deşi nu este sigur care va fi beneficiul major, acesta vrea să fie ridicată legea care interzice copiilor sub 13 ani sa intre pe site-uri care colecţionează date personale.

Declaraţia a fost făcută la un simpozion recent, unde Mark Zuckerberg a argumentat că Facebook ar putea juca un rol important în viaţa copiilor, dacă s-ar ridica restricţiile care le interzice minorilor să se conecteze la site-uri ce colectează date personale.  Restricţia de care vorbeşte, este valabilă în SUA, sub denumirea Children's Online Privacy Protection Act (Legea de protectie a intimităţii copiilor). Actul prevede, printre altele, că minorii care nu au împlinit  încă 13 ani nu au voie să aibă cont pe site-urile de socializare, fiindcă acestea colecţionează date despre utilizatori pentru companiile de publicitate.

Mark Zuckerberg şi echipa sa spun că Facebook poate fi o platformă de socializare educaţională pentru copii şi că elevii ar putea învăţa astfel împreună şi ar putea face schimb de informaţii şi de materiale de studiu. Din cauza restricţiilor legislative, rolul educativ al reţelelor de socializare nu este suficient exploatat, a mai declarat Zuckerberg.

Intenţia lui Zuckerberg de a ridica nivelul de educaţie a tinerilor şcolari este evidentă, el investind aproximativ 100 de milioane de dolari în şcolile publice din Newark, New Jersey.

Citrşte şi:

Facebook face angajări. Se caută manageri de pagini, web designeri şi specialişti în social-media

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel