Atenție la vopseaua de ouă din comerț. Susanu (ANPC): Au fost situații în care găseam vopsele destinate construcțiilor sau textilelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ouă vopsite cu sfeclă roșie. Cele mai simple metode pentru o nuanță perfectă  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ouă vopsite cu sfeclă roșie. Cele mai simple metode pentru o nuanță perfectă / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Sorin Susanu, comisar-șef ANPC, a atras atenția consumatorilor despre anumite tipuri de vopsele destinate construcțiilor sau textilelor care sunt folosite pentru ouăle de Paște.  

"Aș atrage atenția în mod deosebit asupra acestor tipuri de vopsele de ouă. Din fericire, lucrurile au început să fie mult mai bune, decât în anii anteriori, dar au fost situații în care găseam chiar vopsele destinate construcțiilor sau textilelor, care erau folosite, de regulă, pentru cu totul altceva decât pentru coloratul ouălor", a spus Sorin Susanu.

"Este o problemă, pentru că, dacă sunt foarte puternice, așa cum este cazul respectivelor vopsele, pot trece de coaja oului și să ajungă în produsul finit și, mai ales, dacă nu se folosește concentrația prescrisă de producător pot apărea aceste probleme”, a spus Sorin Susanu, comisar-șef ANPC, în cadrul unui interviu la DC News.

VIDEO

Citește și / Cumpărături pentru Paști 2022. Comisarul-șef Susanu: Un preț mic poate ascunde probleme. Atenție la această variantă care e la îndemâna tuturor!

Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, are câteva recomandări pentru români înainte de cumpărăturile pentru sărbătorile pascale, precizând că, în anumite condiții, „un preț mic poate ascunde probleme”.

„În această perioadă (n.r. înaintea sărbătorilor pascale), am intensificat tot ceea ce înseamnă controale. Recomandăm ca fiecare consumator să aleagă și să cumpere doar din locuri autorizate și să nu ia doar prețul ca un criteriu principal. În anumite condiții, un preț mic poate ascunde probleme. În momentul de față, majoritatea piețelor agroalimentare au realizat zone separate pentru producători și în acest fel putem fi siguri că acolo, într-adevăr, sunt producători, iar produsele din carne au fost verificate de instituțiile statului”, a spus  Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Acesta a adăugat că „varianta de comerț din portbagaj sau de la colțul străzii poate să facă mult mai mult rău decât bine”. 

„Inclusiv în supermarketuri trebuie să existe o atenție. Ar fi de preferat să se citească eticheta, pentru a se vedea dacă există alergeni cu care nu suntem compatibili”, a subliniat Sorin Susanu. „Vreau să atrag atenția agenților economici că o etichetă neconformă duce la oprirea produselor de la comercializare”, a explicat comisarul-șef.

Citește și - Problemă mare cu mierea pe care o mâncăm. Atenție la etichetă! La ce trebuie să fiți precauți / video

"Am văzut o treabă haioasă, un din asta cu nume popular aşa, ziceai "domnule, este un bătrânel simpatic care are şi el trei stupi în spatele casei" şi scria acolo: "miere produsă în ţări UE şi non-UE". Pai, din ţările UE poate este o linguriţă și din ţările non-UE, din China vine restul borcanului. În ce proporții? Cât la sută?", a spus jurnalistul Val Vâlcu.

"Nu este corectă exprimarea. Trebuie să fie clar. Ei cumpără din mai multe zone şi probabil le amestecă. Trebuie precizat", a spus Sorin Susanu, la DCNews TV.

"Să nu mai vorbim că ai a doua producţie de miere din Uniunea Europeană. De ce să aduci miere de la capătul globului?", a punctat Vâlcu.

"Totuşi există numeroşi producători de miere în ţară care au produse de înaltă calitate", a spus Susanu. Vezi continuarea articolului aici!

Citește și - Cum poți vopsi ouăle de Paște cu ingrediente bio. Metode ieftine și foarte sănătoase

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel