Atenţie la biberonul copilului: UE interzice biberoanele din plastic cu bisfenol A, substanţă considerată toxică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
biberon
biberon

Uniunea Euopeană a decis, joi, interzicerea biberoanelor din plastic care conțin bisfenol A (BPA) din cauză că această substanță ar putea afecta dezvoltarea normală a copilului și sistemul său imunitar.

Experți din cele 27 de state membre UE și Comisia Europeană au adoptat această măsură, care va intra în vigoare de la 1 iunie 2011. „Există studii care demonstrează că bisfenolul A poate să aibă efecte negative asupra dezvoltării copilului, asupra răspunsului sistemului său imunitar și poate favoriza apariția unor tumori”, a explicat comisarul european pentru Sănătate și Consum, John Dalli. „Măsura reprezintă vești bune pentru consumatorii europeni, care, începând de la mijlocul anului viitor vor putea rămâne liniștiți în ceea ce privește sănătatea copiilor lor”, a adăugat oficialul european.

Nu numai că biberoanele cu bisfenol A nu se vor mai fabrica și comercializa în UE, ci a fost interzisă chiar și importul acestora din afara Uniunii. Decizia CE vine la două luni după ce Autoritatea Europeană pentru Securitatea Alimentară a anunțat că nu există niciun motiv pentru care dozele maxime de bisfenol A din biberoane nu pot fi tolerate de organism.

Cu toate acestea, după discuția cu reprezentanții celor 27 de state membre și cu producătorii de biberoane, CE a ajuns la concluzia de interzicere a acestui component, care este deja eliminat din biberoanele fabricate și utilizate în SUA și Canada, fiind clasificat ca substanță toxică. În afară de biberoane, bisfenolul A mai mai poate fi găsit și în componența farfuriilor, recipientelor folosite pentru electrodomestice, dispersoarele de apă și a capacelor de cauciuc a diferitelor recipiente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel