Urmărește emisiunea live
Atentat Germania, Munster. Poliția germană descoperire despre terorist
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
ATENTAT GERMANIA
ATENTAT GERMANIA
 Poliţia a ridicat baricada care bloca accesul în centrul oraşului german Munster din landul Rhenania de Nord-Westphalia, unde un bărbat a intrat cu o furgonetă în mulţime sâmbătă, informează duminică dpa. Din câte se pare, teroristul avea probleme psihice și a avut contacte cu grupări extremiste. 

Locuitorii şi turiştii se pot întoarce în centrul vechi din Munster, deşi zona din imediata apropiere a locului accidentului va rămâne blocată cât timp investigaţiile continuă. 

Poliţia germană a declarat duminică că nu are motive să creadă că bărbatul care a comis atacul a avut complici. Imediat după incident, au circulat informaţii că în vehicul se aflau şi alte persoane, care au fugit. Dar duminică poliţia a spus că acum crede că şoferul, care s-a sinucis imediat după atac, a acţionat singur.

El a condus vehiculul în oamenii aşezaţi la mese pe terasa restaurantului Grosser Kiepenkerl, o destinaţie populară pentru 
turişti în centrul vechi al oraşului. Doi oameni au murit şi 20 au fost răniţi în atac. Victimele sunt o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 65, ambii din Germania. 

Ce se știe despre șofer 

În acest stadiu al anchetei, s-a stabilit că şoferul a fost probabil un bărbat în vârstă de 48 de ani din München, potrivit unui comunicat comun al procuraturii şi poliţiei din oraş. În schimb, Frankfurter Allgemeine Zeitung a relatat în ediţia online că făptaşul a fost Jens R., de 48 de ani, care locuia la aproximativ doi kilometri de locul crimei, relatează Reuters. 

Postul de televiziune ZDF, citat de agenţia britanică de presă, a relatat că poliţia a efectuat percheziţii în apartamentul acestuia. S-a descoperit că a avut contact cu extremişti de dreapta, dar nu s-a găsit nimic până acum care să dovedească faptul că era el însuşi un extremist. 

Sueddeutsche Zeitung a scris că bărbatul avea probleme psihologice, însă Ministerul de Interne din Renania de Nord-Westfalia nici nu a confirmat, nici nu a negat informaţia. 

Cancelarul Angela Merkel a declarat într-un comunicat că a fost "profund şocată. 

Casa Albă a emis sâmbătă seara un comunicat în care sunt transmise "gândurile şi rugăciunile" preşedintelui Donald Trump către familiile celor ucişi. 

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter: "Toate gândurile mele sunt cu victimele atacului din Munster. Franţa împărtăşeşte suferinţa Germaniei", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel